Skip to main content

Kinderkamer inrichten deel 2

Behang, muurstickers en muurschilderingen

En dan.. dan heb je de muren van de kamer van je zoon of dochter in die ene mooie kleur.. Wat dan?

In blog 7 schreef ik over kleur in de kinderkamer. In dit blog gaat het over wat je daarna kunt doen. Het is leuk om de kamer nog net even ‘dat’ te geven door gebruik te maken van behang, muurstickers of muurschilderingen. Het hoeft niet ingewikkeld. Juist simpel doet het erg goed.

Je kunt ervoor kiezen om lekker zelf aan de slag te gaan (DIY) of net iets minder en dus kant-en-klaar producten te kopen.

De boom, apen en olifanten zijn geknipt uit behang dat we nog hadden liggen. Wil jij liever dat de figuren al kant-en-klaar zijn? Op www.inke.nl zijn verschillende behangdieren en -bomen te koop.

Liever geen figuren, maar wel behang? Plak eens gewoon 1 baan behang op je muur. Simpel, maar groots effect. En ben je dat behangetje beu? Dan hoef je maar 1 baan te vervangen of er overheen te schilderen. Het is ook leuk om gebruik te maken van One-walls: een-baans-behang met een grote of bijzondere print.

Op de kamer van mijn dochter heb ik vogelhuisjes op de muur geschilderd. Daarin heb ik vogel-muurstickers geplakt om het geheel net even wat kleur te geven. Deze vogels komen her en der terug in haar kamer. Een muurschildering is alleen weg te halen door er overheen te schilderen. Muurstickers zijn makkelijk te verwijderen en dus een snelle oplossing als je een schildering net te gewaagd of duurzaam vindt. Op www.kekamsterdam.nl vind je zowel behang als muurstickers.

Met muurstickers kun je lekker variëren: een mooie grote afbeelding of juist meerdere kleine stickers (bv. Pom stickers). Plak de muurstickers eens op een onverwachte plek! Het mannetje met de hond loopt bij ons over de plint.

Te druk? Kies dan voor 1 of een paar kleine stickers of kies voor 1 kleur.

Op de hoogte blijven van blogs, nieuws, acties of DIY's? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief!

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast. U kunt hieronder ook inloggen met uw account van bijvoorbeeld facebook.