Skip to main content

Wonen met kinderen, heerlijk (druk)!

6 tips die helpen bij opruimen

Wat is het heerlijk (druk)!

Ik geniet ervan! Wonen met kinderen. Ik merk wel dat ik wat lakser word in het opruimen (oei), omdat ik vaak denk ‘ach dat doe ik straks wel’ of ‘dadelijk ligt het er toch weer’. Herkenbaar?

Zo aan het begin van het jaar ga ik, en waarschijnlijk bijna heel Nederland, nadenken over het nieuwe jaar. Wat blijven we doen? En wat kan (of moet) anders? Opruimen blijft een aandachtspuntje voor mij. Hoe is dat voor jou?

Daarom 6 tips die mij altijd helpen bij het opruimen:

1. Ruim elke avond voor het naar bed gaan samen met de kinderen op (dan heb je ’s avonds ook echt een rustig huis om rustig de dag af te sluiten)
2. Leer de kinderen, spelenderwijs, om direct op te ruimen voordat ze weer wat anders gaan doen (van het ene spelletje naar de andere)
3. Maak opruimen leuk (door er een spelletje van te maken of door een muziekje op te zetten)
4. Maak opruimen makkelijk door de juiste opbergers te kiezen (een te volle doos of te kleine kast maakt opruimen moeilijker)
5. Kijk eens in de zoveel tijd al het speelgoed, knutselspullen, spelletjes ed. na of het nog gebruikt wordt of dat iets weg kan
6. Kies voor opruimers die ook passen in je interieur of die specifieke ruimte. Je kijkt er immers wel een tijdje tegenaan (dat speelgoed staat er wel een paar jaar) of berg op in kasten.

Vind je punt 4 lastig? Laat het weten, dan schrijf ik daar een volgend blog over. Of heb je nog tips die jou helpen? Laat het weten in een reactie!

Op de hoogte blijven van blogs, nieuws, acties of DIY's? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief!

Reacties (2)

 • Dianne

  • 12 januari 2016 op 16:28
  • #

  Toen mijn kinderen nog klein waren hadden ze vaak ook te veel speelgoed. Het kan handig zijn om een deel weg (uit het zicht) op te ruimen en na een paar maanden weer omruilen met ander speelgoed. Achterafwijsheid.

  antwoord

  • StudioMPeet

   • 12 januari 2016 op 16:39
   • #

   Dank je voor deze achterafwijsheid! Het leuke hiervan is ook nog eens dat het voor je kinderen lijkt alsof ze 'weer' nieuw speelgoed krijgen. Zo spelen ze vaak langer met bepaald speelgoed.

   antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast. U kunt hieronder ook inloggen met uw account van bijvoorbeeld facebook.