Skip to main content

Snelle kinderkamer styling tips

5 styling tips om de kinderkamer in een handomdraai een andere look te geven

Wil jij of jouw kind ook wel eens wat anders op zijn of haar kamer?

Maak het jezelf makkelijk en kijk eens bij deze tips....

1. Koop een nieuw dekbedovertrek. Een dekbedovertrek is een relatief groot oppervlak in de kinderkamer. Hierdoor kun je ook makkelijk een kleur of sfeer aanpassen. Iets meer rust? Kies dan voor een effen overtrek. Iets meer pit? Kies dan voor een overtrek met dessin.

2. Koop of maak (jij of je kind) een poster of schilderij. Of groepeer een aantal posters en kaarten op de muur. Zo heb je op een snelle en makkelijke manier een ‘nieuwe muur’.

3. Verf een (deel van de) muur. Want wat een nieuwe kleur op de wand al geen verschil maakt! Liever niet een hele wand schilderen? Schilder een vlak op de muur. Hiermee kun je ook verschillende functies (bv. slapen, spelen of ‘werken’) visueel afscheiden. Liever helemaal niet op de muur schilderen omdat je nogal een twijfelaar bent of omdat je graag vaker wisselt? Je kun ook een plaat underlayment (of ander plaatmateriaal) schilderen. Zo hoef je niet je hele wand opnieuw te doen, wanneer de kleur toch net niet het gewenste effect heeft. Lees hier meer over kleur in de kinderkamer.

4. Gebruik muurstickers. Met muurstickers kun je een heel andere look in de kinderkamer creëren. En het fijne van muurstickers is dat deze (vaak) makkelijk en zonder resten te verwijderen zijn. De muurstickers van Pöm zijn erg leuk en kun je plakken zoals jij wilt. Je kun bijv. kiezen voor een strakke vormgeving op de hele wand of voor een paar accenten op de muur. Met de muurstickers van Kek Amsterdam geef je de kinderkamer net dat beetje extra. Hoe gaaf is het om een boom in je kamer te hebben of gezellig naast een ‘echte’ beer te kunnen zitten?

Muurstickers van Pöm le bonnehomme

Muurstickers van Kek Amsterdam

5. Creëer een plek voor mooie items. Zorg voor een schap, bureau, vensterbank of iets dergelijks, waar je wat mooie items neer kunt zetten. Kies voor een paar items (niet te veel) in verschillende hoogtes en/of groottes. Dat maakt het interessanter om naar te kijken. Je kunt beter kiezen voor ‘weinig’ items die je echt mooi vindt dan dat je kiest voor ‘veel’ items waar je weinig mee hebt. Combineer nieuwe aankopen met persoonlijke (oude) items. Zo wordt het echt iets van je kind.

Welke snelle styling-tip kies jij?

Reacties (2)

 • Emilia Dekker

  • 29 september 2016 op 10:42
  • #

  Ik verf 1x per jaar de kamer van mijn kinderen. Strepen, stippen, een hele muur in een knalkleur. Het is onderdeel van onze 'voorjaarsschoonmaak' geworden hahaha.

  • Marlies

   • 29 september 2016 op 11:06
   • #

   Leuke voorjaarsschoonmaak!