Groen, Blauw, Grijs, Zwart, Wit, Roze, Okergeel, Paars, Rood

Hoe kies je de juiste kleur voor je interieur?

Niet makkelijk hè, kleuren kiezen?

Kleuren kiezen is een van de eerste stappen wanneer je een moodboard maakt. En ook een die je volledig op je gevoel moet doen. Kies lekker veel en selecteer later. Dat werkt het fijnst. Denk ook niet na over de hoe of waar van die kleur, kies eerst wat je mooi vindt.

Daarna ga je steeds meer selecteren, totdat je een paar kleuren over hebt die je daadwerkelijk gebruikt in de ruimte die je wilt veranderen.

Bij kleur zijn een paar dingen belangrijk om te weten. Kleur heeft namelijk heel veel invloed op de sfeer die je wilt creëren. Wil je de ruimte optisch groter laten lijken, kies dan voor lichte kleuren. Wil je de ruimte juist wat kleiner laten lijken, kies dan voor donkeren kleuren. Wil je de lengte benadrukken, maak dan de langste wand donker.

Kleuren zijn gevoelig voor trends. Op dit moment zijn Okergoud, Groen, Rose Quartz (licht roze) en Serenity (licht blauw) trendkleuren (er zijn er nog wel wat meer, maar deze komen veel voor). Kies jij voor trendkleuren in je interieur of juist niet? Trends komen en gaan, dus de kans dat de gekozen kleur alweer ‘uit’ is voordat jij de kamer opnieuw schildert, is best groot. Vaak is het handiger om wat neutralere kleuren te kiezen, zodat de ruimte tijdloos is. Deze kun je dan aanvullen met accessoires in trendkleuren. Maar als jij toch liever gaat voor een trendkleur, gewoon doen!

Zoals ik net al schreef, maken donkere kleuren een ruimte kleiner. Toch hoeft dit geen belemmering te zijn om een donkere kleur in een kleinere kamer te gebruiken. Kies dan bijvoorbeeld voor de wand tegenover het raam, zodat het licht erop schijnt. Dat maakt het geheel toch nog iets lichter. Maar ook dit is geen voorwaarde. Ik zeg bij alles wat gaat over inrichten en styling, volg je gevoel.

Mijn zoon is bijna toe (eigenlijk nog niet, maar ik kan niet wachten) aan een nieuwe kamer. Zijn kamer is niet groot, maar toch ga ik voor donkere kleuren. Ik vind dat sfeervol en warm. Door dit te combineren met lichte materialen, wordt het geen donker ‘hok’.

Groen en blauw it is! .. stap 1 is gezet.. nu nog selecteren en kiezen ;-)

Hoe kies jij kleuren voor je interieur?

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast. U kunt hieronder ook inloggen met uw account van bijvoorbeeld facebook.