Skip to main content

Help, wat moet ik nu weer geven?

Kindercadeaus..... ahhhhhh

Verjaardagen, baby’s, feestdagen….. Pfff er zijn zoveel momenten waarop er een cadeau ‘gekocht’ ‘moet’ worden voor kinderen….

Ik schrijf bewust 'gekocht' en 'moet' tussen aanhalingstekens, want moet dit? En moet je iets kopen of mag maken ook?

Als volwassenen zeggen we vaak ‘je hoeft niets mee te brengen’, maar dit kan toch niet voor een kind? Een verjaardag van een kind draait toch om alle cadeautjes (en taart en de vele vriendjes en vriendinnetjes die komen en…)?

Maar wat moet je dan nu toch weer geven? Ik merk zeker wanneer ik een kraamcadeau voor nummer 2, 3 of 4 moet kopen dat ik dat erg lastig vind…

Om mij heen zie ik steeds meer en vaker persoonlijke cadeaus. Persoonlijk in de trant van DIY (zelfgemaakt), maar ook persoonlijk door het gebruik van de naam van het kind of afgestemd qua kleur. Ik ben fan van deze cadeaus, omdat het echt een toegevoegde waarde heeft voor het kind.

Een moeder die bij StudioMPeet de naamlamp van Cre8 bestelde, zei hierover: “Wauw, Stef is zo blij met zijn lamp, want zijn naam staat erop. Een super leuk cadeau dus voor kinderen die kunnen lezen of in ieder geval hun eigen naam kunnen herkennen.”

Met persoonlijke cadeaus geef je niet alleen een uniek cadeau, maar je kunt er ook de kinderkamer leuk mee stylen! Denk bijvoorbeeld eens aan een naampuzzel of een naamlamp (Cre8), een tekening-op-hout of een kruk in een zelfgekozen kleur (StudioMPeet).

Onlangs kwam ik ook deze mooie dromenvangers en houten naamvlaggen van June Interiors (rechtsonder) tegen. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer bijzondere en mooie persoonlijke cadeaus te vinden…

Wat vind jij van persoonlijke cadeaus? En wat voor persoonlijk cadeau spreekt jou het meeste aan?

Ik hoor het graag! Laat het weten.