Skip to main content

In 4 stappen naar een nieuwe inrichting van de kinderkamer

Duidelijke stappen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk

Ben jij ook altijd zo blij en enthousiast als een van je kinderen weer toe is aan een nieuwe kamer of welke ruimte in huis dan ook? Of vind jij dat juist lastig en weet je niet waar je moet beginnen? Lees hier dan hoe je dit zelf kunt aanpakken.

Wat heb jij nodig om wel die kamer te kunnen maken die je graag wilt?

Ik kan eigenlijk nooit wachten tot ik weer ‘mag’. Manlief is vaak iets terughoudender dan ik en remt mij enigszins af… Maar nu, zoonlief is zijn ledikantje bijna ontgroeit en eindelijk mag ik zijn kamer onder handen nemen. 1000 ideeën zijn in mijn hoofd (en op Pinterest) al langsgekomen. En nu langzaam kan ik steeds beter trechteren, want dat is wat in mijn hoofd nodig is. Voor mij is dit proces heel natuurlijk, maar voor degenen voor wie dit niet geldt, zal ik elke stap beschrijven:

Stap 1: Kleuren kiezen

Een tijd geleden liet ik al zien dat ik qua kleur aan het twijfelen was tussen groen of blauw… Nou, ik heb gekozen.. het wordt blauw. CHECK


De wand wordt donkerblauw en de kast krijgt een likje lichtblauwe verf.

Stap 2: Indelen

Om de indeling van de kamer te kunnen bepalen, is het belangrijk dat je 2 dingen helder hebt:

• Welke functies krijgt de kamer?
• Welke afmetingen heeft de kamer?

FUNCTIES Mijn zoon is 2,5 jaar, dus voor hem is het belangrijk dat hij kan slapen (eenpersoonsbed), opbergen en spelen. Wel houd ik er bij de indeling rekening mee dat hij over een paar jaar wellicht ook een bureau wil, net als zijn grote zus.

AFMETINGEN Maak hierbij gebruik van een bestaande plattegrond of meet de kamer op. Schrijf de afmetingen in je plattegrond of tekening en teken ook ramen en deuren in. Je kunt nu de ruimte gaan indelen met de functies die het krijgt (bed, kast enz.). Je kunt dit erin tekenen of je maakt losse tekeningetjes van het bed, de kast ed., zodat je hiermee kunt schuiven. Ik heb mijn indeling in een schets verwerkt (heel ruw!) en er daarna nog twee schetsjes in perspectief bij gemaakt. CHECK

Stap 3: Materiaal

Het bed is/ wordt een ontwerp van mijn hand (natuurlijk) en als dat een succes is, zal deze ook in mijn collectie worden opgenomen. Omdat al mijn meubels gemaakt worden van berken multiplex, zal ook dit bed hiervan gemaakt worden.

De kast is gemaakt van MDF en zal alleen een ander kleurtje krijgen.

Omdat ik ervoor gekozen heb 1 wand een kleur te geven, wil ik wel aan de andere kant van de kamer ‘iets’ doen. In dit geval komt er op een deel van de wand kurk. Dit is multifunctioneel: het breekt de ruimte, je kunt er tekeningen op prikken en het voelt warm als je tegen de muur zit. CHECK

Stap 4: Plannen

Nu ik heb bepaald wat ik wil (gelukkig was zoonlief erg enthousiast), kan ik gaan plannen.

Stap 4 gaat dus over overzicht creëren. Wat moet er gebeuren, wie doet dat en wanneer? Ik werk vaak met lijstjes (dan vergeet ik tenminste niets :-) ):

• Bed maken
• Behang afkrabben
• Kozijnen schuren
• Verf kopen
• Kozijnen schilderen
• Plafond + wanden sausen
• Kast schilderen
• Kamer inrichten met grote dingen (meubels)
• Kamer stylen met accessoires

En nu taken inplannen en DOEN! Ik ga aan de slag. En jij? Welke kamer ga jij aanpakken?

Kom je er toch niet uit of wil je dat ik eens met je meedenk? Lees meer over de verschillende mogelijkheden van interieuradvies of neem contact op. Klik hieronder op de link.

Altijd als eerste handige tips en tricks op interieurgebied ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast. U kunt hieronder ook inloggen met uw account van bijvoorbeeld facebook.