Skip to main content

5 makkelijke tips voor een voorjaars-huis

Fris het voorjaar in

Heb jij ook zin in een voorjaars-huis? Lees dan snel deze 5 tips en jouw huis is in no-time klaar voor het voorjaar.

Nog even en dan is het volgens de kalender Lente. Gelukkig laat het weer ons deze week ook alvast een beetje genieten van het aanstaande voorjaar.

Veel mensen krijgen in het voorjaar zin om hun huis en tuin te veranderen, op te ruimen of gewoon alleen even goed schoon te maken. Even een frisse wind door het huis en de tuin klaar maken voor het komende buitenleven.

Maar ja, soms is het niet eenvoudig om die gezellige winterwarmte in huis de deur te wijzen. Maar een beetje lucht doet wonderen. Daarom helpt het om eerst eens goed op te ruimen in huis. Daardoor ontstaat letterlijk ruimte. En die ruimte geeft weer de mogelijkheid om nieuwe dingen te creëren. Maar ja, waar begin je?

5 belangrijke tips om je huis voorjaars-klaar te maken:

1. De belangrijkste tip voor een voorjaarshuis is opruimen:
1. Zoek al je winteraccessoires uit
2. Zoek al het speelgoed uit
3. Zoek winterkleding uit
4. Na het uitzoeken komt de volgende stap: opbergen of weg?
5. Dan volgt voor opbergen: in de kamer of uit het zicht opbergen?
6. En voor opruimen: weggooien? Weggeven? Verkopen?

2. De grote schoonmaak; het hele huis een goede beurt. Trek ook eens de meubels van de kant. Dit geeft je meteen de mogelijkheid om eventueel eens te wisselen met de indeling.

3. Kies voor een nieuwe frisse accentkleur voor in je voorjaarshuis. Dit geeft je huis meteen een ander gevoel. Laat deze kleur terugkomen in accessoires, kussens, plaids, posters of iets rigoureuzer, een wand of meubelstuk.

4. Kies voor een aantal nieuwe accessoires of hergebruik oude accessoires die je iets minder mooi vindt, maar die door DIY weer helemaal top zijn. Als jij je het leuk vindt om heel regelmatig te wisselen met accessoires, ruim deze dan goed op en haal ze in een nieuw seizoen gewoon weer tevoorschijn.

5. Geef ook je tuin of balkon een frisse look door het voorjaarsonderhoud te doen, de tuinmeubels buiten te zetten en ook de tuin wat fijne frisse accessoires te geven. Een kussen in een stoel doet al wonderen. Denk niet perse groot; kleine details doen soms nog meer.

6. Oh, en deze 6e tip is er een extra ... Zet een vers boeket bloemen op tafel. Dat is instant-voorjaar ;-)

En dan... genieten! Genieten van het resultaat, maar zeker ook van het werk dat je verzet hebt!

5 makkelijke tips voor een voorjaars-huis

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast. U kunt hieronder ook inloggen met uw account van bijvoorbeeld facebook.