Skip to main content

Van donker naar licht

Durf jij het?

Heb jij dat wel eens gedaan, de kleuren in je interieur rigoureus aangepast? Ik heb het gedaan, lees hier mijn ervaringen....
Al maanden wilde ik graag de kleur op de lange wand in de woonkamer aanpassen. Na 8 jaar vond ik het tijd voor iets anders. Hoewel ik de kleur op de muur nog steeds erg mooi vond, wilde ik wat anders. Gewoon, een frisse look en een nieuwe kleur op de wand waartegen ik vaak foto’s maak voor mijn website :-)

Thuis werd dit idee (en de gewenste kleur) iets minder enthousiast ontvangen en na meerdere balletjes opgeworpen te hebben, bleef het een beetje liggen. Maar niet in mijn gedachten…
Tot vorige week.

Ik ben met de jongste naar de bouwmarkt gegaan (hij vindt nog alles mooi en goed wat mama doet, haha) en heb muurverf gekocht. Mijn plan was de volgende dag de muur te gaan sausen, zodat dit klaar was als manlief thuis kwam. Ooh, dat is echt zo niet wie ik ben. Maar goed, toch gedaan.

Alleen, er staat een grote kast die ik niet van de kant kreeg, dus ik heb nog geprobeerd externe hulp in te schakelen, maar helaas. Toen moest ik toch manlief informeren over mijn plannen “Euh, ik heb een leuke verrassing voor je, maar dan moet die kast even van de muur”. Tja, dat was niet voldoende natuurlijk; Er moest toch uitleg bij. Nog niet heel enthousiast, maar wel “veel succes”.

Tja, en toen was het de volgende dag… Mijn best-wel-geliefde-donkere-wand verdween onder een nieuwe laag verf. Een lichte kleur! Oei, dat was toch wel even wennen. Hoewel het nu veel lichter is in huis en ik de kleur echt fantastisch vind, moest ik toch wel even wennen. Bij de donkere wand vond ik dat de muur niet heel veel extra nodig had. Deze lichte kleur heeft naar mijn idee toch wat aankleding nodig. Niet dat dat nu een probleem is, want daar heb ik ook alweer wat ideeën voor klaarliggen…;-)

Het fijne van een lichte kleur is dat de kamer nu veel ruimer lijkt en heerlijk fris oogt. Erg fijn zo in het voorjaar met de zomer nog voor ons. Ik ben wel benieuwd hoe ik dit ga vinden in de winter. Dat donkere gaf mij (en blijkbaar de rest van het gezin) een fijn en warm gevoel.

Heb jij dat wel eens gedaan; Van licht naar donker of van donker naar licht? En wat vond jij daarvan? Vond je het een groot verschil of maakte het niet zoveel uit voor je gevoel?

Het verschil is in het echt nog groter. Wanneer de zon schijnt, zal ik nieuwe foto's maken. Dan zal het nog duidelijker worden ;-)