Kinderkamer inrichten

Kleur? Kleur!

Word jij ook zo blij van het inrichten van de (nieuwe) kinderkamer? Of juist niet?!
Ik kan zelf altijd heel lang nadenken over wat en hoe ik iets wil. Dan uren zoeken naar dat ene behang of net die kleur verf . En daarna nog lekker zoeken naar accessoires en beddengoed. Heerlijk!
Maar ik kan mij ook voorstellen dat je eigenlijk niet zo goed weet wat je wilt of hoe je het net even anders kan doen dan een ander..
In dit blog laat ik kleuren zien voor de kinderkamer die net even anders zijn...
Je kunt natuurlijk kiezen voor de veel gebruikte kleuren blauw en roze voor een jongenskamer en meisjeskamer, maar je kunt ook kiezen voor net even iets minder standaard kleuren, zoals groen, grijs, paars, geel. Wil je toch roze of blauw? Kies dan eens voor net even een andere kleurtoon..
Stoer blauw!
Zelf vind ik vergrijsde kleuren mooi te combineren. Het staat vaak net even wat stoerder dan de standaard kleuren. De zachte kleuren, zoals de bovenste roze geven juist veel rust.
En waarom geen paars op een jongenskamer? (let op: in mijn volgende blog over behang)
Groen kan altijd
Net iets meer pit? A touch of bright color
Altijd goed te combineren: met wit en/of zwart of juist met kleur
In dit overzicht heb ik kleuren gebruikt van Little Greene, maar ook de kleuren van Flexa Pure, Farrow and Ball of Paining the Past hebben deze vergrijsde uitstraling. Naast de mooie kleuren die Little Greene heeft, voldoet hun verf ook aan de Speelgoednorm EN71/3. Deze is dus getest en kindveilig bevonden. Altijd een fijn idee! Dat verf kindveilig is, is vooral prettig wanneer je het gebruikt op meubeltjes. Kinderen willen nog wel eens hun tanden erin zetten...

Zin om ook aan de slag te gaan, maar toch nog geen idee waar je moet beginnen? Of juist zoveel ideeën en niet weten waar te beginnen. Ik denk graag met je mee...

Op de hoogte blijven van blogs, nieuws, acties of DIY's? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief!

Reacties (2)

 • Sanne

  • 24 september 2015 op 16:56
  • #

  Ik ga voor de grijs/bruin tinten. Ik heb hele leuke gezellig gekleurde kindermeubels gekocht. En ik denk dat ik de muren een beetje rustig ga houden. Maar ja ik hou van kleur. dus misschien toch nog 1 muurtje geel.

  antwoord

  • Marlies Peet

   • 25 september 2015 op 11:05
   • #

   Ik zeg doen! En als je kiest voor een geel die qua kleurtoon past bij het grijs/bruin, dan blijft het rustig. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

   antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast. U kunt hieronder ook inloggen met uw account van bijvoorbeeld facebook.

Door gebruik te maken van deze website of door te klikken op "Ik ga akkoord", geef je toestemming voor het plaatsen van cookies door deze website.