Last-minute inpak tips

De workshop gemist , maar toch zin om eens ‘uit te pakken’ met het inpakken van je Kerstcadeaus? Met deze tips pak jij elk cadeau mooi in! Als de basis goed is, kun je het verder zo mooi maken als jij wilt.

TIP 1: Zorg dat je niet teveel papier hebt wanneer je cadeautjes inpakt. Zorg dat de zijkanten niet op de achterkant uitkomen. Zo krijg je het strakste resultaat.

TIP 2: Pak moeilijke cadeaus in een zelf-gevouwen zak in. Zo past elke vorm erin.
Om te beginnen is het belangrijk dat je een stuk papier uitknipt dat minimaal twee keer de breedte heeft van je cadeautje en minimaal 1,5 keer de lengte. Zo past je cadeau altijd in de cadeauzak.

Heb je niet zo recht geknipt? Vouw dan eerst een stukje om voordat je hem dichtplakt, zodat de buitenkant strak lijkt.

De foto's zijn gemaakt in het sfeervolle avondlicht ;-). Wanneer ik foto's in daglicht kan maken zal ik deze vervangen.

TIP 3: Maak je eigen inpakpapier. Heb je nog wit inpakpapier liggen, gebruik dit dan. Heb je geen wit inpakpapier, gebruik dan de achterkant/binnenkant van inpakpapier dat je wel hebt liggen. Versier dit papier met zelfgeschreven teksten of figuren. Maak hierbij gebruik van zwarte pennen, stiften, verf. Teken bv kerstbomen of maak kleine elanden van je vingerafdruk; Hoe simpeler, hoe leuker.

TIP 4: Versier je cadeaus met stickers, washi-tape, touw, lint, takjes of strikjes. Weet je niet goed hoe je een mooie strik maakt?

1. Neem een stuk lint (hoe breder hoe mooier) en vouw deze bij ongeveer 10 cm dubbel. Wil je een grotere strik neem dan iets meer lint. Vouw hem nog 8x om. Wil je een vollere strik, vouw dan vaker dan 10 keer. Wil je een minder volle strik, vouw dan minder vaak.
2. Knip het dubbelgevouwen lint in het midden schuin in tot net iets voor het midden.

3. Doe dit ook aan de andere kant. Pas op dat je niet te ver in knipt, anders knip je de strik door.
4. Maak de strik vast op het cadeautje (maak eerst een basis-strik waaraan je deze strik kunt bevestigen).
5. Trek nu voorzichtig van binnenuit 1-voor-1 de laagjes naar buiten; 1 naar links, 1 naar rechts enz.

TIP 5: Pak je cadeau in met glitters

1. Leg een stuk transparante folie neer.
2. Strooi hier glitters (of confetti) op.
3. Leg een stuk inpakpapier op de kop op de glitters en pak je cadeau in zoals elk cadeau (zie bovenste foto voor het resultaat).

Succes! Ik ben benieuwd naar jouw mooi ingepakte cadeau!

Voor welke kerstboom ga jij dit jaar?

Hoewel de Sint nog in het land is, zijn veel mensen toch al bezig met de Kerst. De een net iets meer dan de ander ;-) maar toch....

Elk jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van styling van de kerstboom. Ga jij mee met de trends of doe jij wat je wilt? Of misschien kies je wel gewoon voor wat je elk jaar doet. Nieuwe kerstboomversiering kost immers ook geld..
Mocht jij wel zin hebben in een nieuwe aankleding dit jaar, maar weet je nog niet goed wat je moet kiezen? Ik heb voor jou de mooiste bomen in 5 trends opgezocht. Kun jij mooi inspiratie opdoen!

KERSTTREND 1: PASTEL

Wit gecombineerd met pastel tinten, zachte warme tinten die de koude winter net wat warmer maken.

KERSTTREND 2: NATURE

Deze trend speelt in op de huidige botanische-trend met veel natuur in huis. Voor de kerst betekent dit veel natuurlijke materialen; 'naturel' kerstbomen, maar ook natuur in de kerstboom.

KERSTTREND 3: KLASSIEK

Donkergroen en rood, gecombineerd met goud. Het mag weer! Voor velen is het ook helemaal niet weggeweest... Nieuw dit jaar is de combinatie met warme bruin tinten.

KERSTTREND 4: VELVET

Hoewel de Scandinavische woonstijl bekend staat om het vele wit en lichte kleuren, gaat het bij Scandinavisch design niet alleen om lichte kleuren. Het gaat juist om de eenvoud en het simpele/functionele design; dit wordt vaak gecombineerd met natuurlijke materialen (hout). Dat natuurlijke materialen ook heel goed gecombineerd kunnen worden met warme donkere tinten is goed te zien in deze trend. De foto's zijn van de kerstcollectie van House Doctor.

KERSTTREND 5: SCANDINAVISCH

Vorig jaar werd het typische rood, wit en licht hout gecombineerd met oranje. Dit jaar wordt oranje vervangen door blauw! Rood, wit, blauw dus.

Voor welke stijl ga jij?

De 6 belangrijkste aandachtspunten bij het (her)inrichten van je kamer

Ideeën toevoegen of veranderen tijdens de (her)inrichting van je kamer

Waardevol of vervelend?

Ken je dat? Je maakt plannen voor het (opnieuw) inrichten van een kamer. Je maakt zelfs tekeningen. Je weet precies hoe het eruit moet komen te zien. En toch wordt het anders... Is dat erg?

Nee, natuurlijk niet. Wanneer je bezig bent met plannen maken of juist de uitvoering ervan, zal je ervaren dat er continue dingen veranderen. Je krijgt nieuwe ideeën of het kan toch net niet zoals je dat wilt of bedacht had. Jammer, maar ‘hallo nieuwe ideeën’!

Voor je planning en wellicht voor je budget is het minder helpend wanneer je vaak of grote veranderingen toepast. Daarom is het wel belangrijk van de voren te bepalen wat WEL echt belangrijk is en of vaststaat. Is het bv. belangrijk dat:

Lees verder

studiompeet-blog-4-stappen-styling.jpg

4-stappen styling

In 4 stappen naar een mooi gestyled huis

Je hebt een mooi schap, een mooi kastje of een leuk tafeltje waar je het liefst jouw schatten laat zien, maar weet je eigenlijk niet zo goed hoe te beginnen?

Volg dan deze stappen: Stap 1: Maak het schap, de kast of de tafel helemaal leeg, zodat je met een ‘blank canvas’ kunt beginnen.

Stap 2: Kies de items die je wilt gebruiken.

TIP 1: Houdt hierbij rekening met de functie van de plek die je wilt stylen: Is het alleen voor de ‘mooi’ of moet je er ook praktisch kunnen opbergen? Denk bij die laatste dan aan (kleine) opbergers. TIP 2: Kies spullen in verschillende groottes en van verschillend materiaal. Wissel persoonlijke spullen af met minder persoonlijke spullen. En als laatste.. groepeer. TIP 3: Wist je dat groen (en dan bedoel ik planten) ;-) ook heel leuk is op de kinderkamer?

Lees verder

studiompeet-blog-blij-worden-van-je-huis-optische-illusie.jpg

Blij worden in en van je huis

Blij worden in en van je huis

5 tips voor wonen in een interieur waar zowel jij als je kinderen blij van worden

Je woont in een huis met je gezin. Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes ten aanzien van hun thuis. Ik wil jij een huis wonen waar ik blij word en mezelf kan zijn. Jij ook?

Deze 5 tips voor een interieur waar zowel jij als je kinderen blij van worden, geven iedereen zijn 'thuis'.

1. Ruim speelgoed zoveel mogelijk op. Immers een opgeruimd huis zorgt voor rust in huis en je hoofd

2. Deel je huis of kamer zo in dat de kinderen ook echt een plek of gedeelte hebben waar ze kunnen spelen. Dat hoeft geen hele ruimte te zijn, dat kan ook een eigen tafel of hoek in de ruimte zijn.

3. Kinderen houden van kleur. Jij niet? Kies dan voor enkele gekleurde accessoires, zoals opbergdozen of opbergzakken. Of gebruik mooi speelgoed van de kinderen als accessoire. Kinderspeelgoed is vaak kleurrijk zat.

Lees verder

  • 1
  • 2