5x Muurstickers in een ‘volwassen’ huis. Yes!

Muurstickers alleen voor de kinderkamer? Nee hoor! Juist ook in een ‘volwassen’ huis geven muurstickers net dat beetje extra. Een detail dat je niet snel bij ieder ander ziet. Zeker wanneer je het ook nét iets anders toepast dan de buurvrouw zou doen. In deze blog laat ik je een aantal voorbeelden zien.

Je zult je niet verbazen dat je in mijn huis op meerdere plekken muurstickers vindt… Ja, inderdaad ook op de kinderkamers… Maar ook in de woonkamer.

Lees verder

Stylen moeilijk? Nee hoor!

Kies een paar mooie spullen die je graag wilt laten zien en groepeer. Op heel veel plekken één of twee items geeft al snel een rommelig geheel. Zet op een paar plekken in huis meerdere items bij elkaar (dit is dus groeperen).

Kies items die verschillen in hoogte, materiaal (en kleur). Zet het grootste product achteraan en bouw zo naar voren. Zet het neer, kijk van een afstandje en schuif eventueel nog iets tot dat je tevreden bent. En onthoud... het hoeft niet perfect! Liever niet zelfs. Dat maakt het eigen en origineel. We willen immers niet in een showroom wonen, toch?

Stylen met 2 items

Stylen met 3 accessoires

Stylen met meerdere items

Snelle buitenkussen-DIY

Wil jij ook graag wat zomerse buitenkussens op je loungebank in de tuin of wil je die fijne hangstoel nog net iets fijner maken met wat extra kussens in de rug? En kom je net niet dat kussen tegen dat je zoekt? Of vindt je dat mooie kussen net iets te duur? Of, en dat kan natuurlijk ook, vindt je het gewoon leuk om dingen zelf te maken? Met deze snelle buitenkussen-DIY maak je makkelijk kussens voor buiten (of binnen).

Lees verder

“Hoe maak je van een 'allegaartje' toch een mooi geheel?”

Een vraag die ik vaker hoor, zowel in gesprekken als tijdens mijn workshop ‘Moodboard jouw Stijl’. Veel mensen vinden ‘veel’ leuk. Soms ‘veel’ in hoeveelheid, soms in stijl. Het is helemaal niet erg om veel leuk te vinden; Het geeft alleen vaak onrust in huis. En daarmee vaak ook in je hoofd.

Mensen zijn nou eenmaal verzamelaars en dat is natuurlijk ook wat een interieur persoonlijk maakt. Persoonlijkheid en eigenheid zijn heel belangrijk in een interieur; Dat wat dat je je thuis voelt in je huis. Mensen krijgen vaak spullen van anderen, zeker wanneer ze net op zichzelf gaan wonen, gaan samenwonen of een nieuw huis kopen/huren. Als je spullen van anderen krijgt, krijg je al snel te maken met een ‘allegaartje’ van spullen. En dit allegaartje kan dus voor onrust zorgen in je interieur.

Hoe zorg je er nou voor dat er toch eenheid ontstaat tussen al die spullen? 5 Tips die je op weg gaan helpen rust te creëren in je interieur:

Lees verder

Licht in huis

De lichtinval in je huis heb je niet voor het kiezen. Het komt met het huis. Licht uit het noorden is koeler dan licht uit het zuiden. Daarnaast bepaald de hoeveelheid ramen natuurlijk ook hoeveel licht er binnen komt. En de plek van de ramen… Alles heeft invloed op de lichtinval.

Naast daglicht heb je natuurlijk ook lichtbronnen. En hoe zorg je er nou voor dat je voldoende én het juiste licht in huis hebt? Een goed lichtplan zorgt voor een fijne ruimte beleving. De meeste mensen vinden licht in huis het lastigste qua inrichting. Want na een goed lichtplan komt de keuze voor armaturen….

Ik heb een aantal tips voor je opgeschreven om een lichtplan te kunnen maken voor jouw huis:

Lees verder

Door gebruik te maken van deze website of door te klikken op "Ik ga akkoord", geef je toestemming voor het plaatsen van cookies door deze website.