Een verhaal vertellen met bloemen?

Wist je dat je met bloemen ook een verhaal kunt vertellen?

De manier waarop je bloemen stylet (in de vaas zet ;-) ) zeggen heel veel over jou en de sfeer waaraan je op dat moment behoefte hebt. Net als in je interieur en als in je kledingkast verandert er in de loop van de tijd het een en ander. Soms duurt het jaren, soms heb je sneller behoefte aan iets nieuws.

Lees verder

4 'living' moodboards voor de trends van 2019

Show Up. Elk jaar zijn mag ik twee keer naar Show Up, de inkoop én (voor mij, vooral) inspiratiebeurs voor de interieurbranche. Ik zelf vind het heerlijk om er rond te lopen. Te kijken naar nieuwe, bijzondere en unieke producten. Mooie kleuren, fijne materialen en gave ontwerpen. Ik word daar blij van en krijg er inspiratie van. Vooral kleuren en materialen geven mij veel nieuwe ideeën voor nieuwe interieurplannen en andere ontwerpen.

Iedere editie zijn er ook tal van lezingen. Vooral lezingen over kleur en de trends voor komend seizoen (of zelfs het seizoen daarop) zijn erg interessant. Het blijft leuk om te kijken of je eigen ideeën overeenkomen met hetgeen voorspelt wordt door de trendwatchers. Maar omdat Show Up alleen toegankelijk is voor ondernemers in die branche, is al dit moois (nog) niet voor iedereen te zien. Daarom deel ik graag de 4 'living' moodboards voor 2019. Deze stillevens worden gemaakt met producten van de deelnemende standhouders van Show Up en zijn bedacht door #burojantrendman van Jan Agelink.

TREND 1 CRAFT FACTORY


Lees verder

10x waarom je wel interieuradvies zou moeten inwinnen

Interieuradvies inwinnen? Waarom? ‘Ik heb zelf heel veel ideeën’...‘Dat moet ik toch zelf ook wel kunnen’…’Ik ga gewoon eerst… euh…’, ‘Ja, maar’. Herkenbaar? Ik begrijp dat je het liefste alles zelf doet (dat doe ik ook ;-) ), maar soms is het gewoon handiger om wel hulp in te schakelen.. Jij wilt toch ook dat je huis eindelijk wordt zoals je in gedachten hebt?!

Twijfel je al heel lang? Of weet je niet goed waar je moet beginnen? Wil je gewoon even dat iemand met je meekijkt en samen met jou de keuzes doorloopt?

10x interieuradvies ‘Yes please!’:

1. Om te beginnen... Je kunt al je vragen stellen

2. Je creëert de juiste basis voor je interieur; een goede basis geeft rust en maakt dat je hem daarna makkelijker kunt ‘inkleuren’

Lees verder

Deze 6 planten houden het wel een tijdje uit in de badkamer...

Planten in de badkamer? Ja zeker!

Planten brengen niet alleen sfeer; ze geven ook zuurstof en ze helpen je ontspannen. En er zijn wel degelijk planten die ook geschikt zijn voor de badkamer. Want wat is nou fijner dan heerlijk ontspannen met een boek in bad te liggen in een fijne groene oase….nou ja… of gewoon met één of twee planten om je heen?

Om planten te kunnen laten overleven in je badkamer is het wel belangrijk dat er een raam in zit. Planten hebben immers wel licht nodig. Het zou ook jammer zijn dat je mooie planten aanschaft en dat ze het dan niet lang volhouden…

Lees verder

8-snelle-sfeer-tips voor meer sfeer in je interieur

Sfeer brengen in huis... best lastig he? Soms is het best lastig om (de juiste) sfeer aan te brengen in huis. Want waar begin je? Waar moet je eigenlijk op letten? Ik denk dat je vaak te moeilijk denkt ;-)
Daarom 8 snelle-sfeer-tips:

1. Gebruik verschillende materialen en texturen. Door verschillende nuances van 1 kleur te gebruiken, creëer je meer spanning in je kleurenpalet en daarmee meer sfeer. Door bv. gebruik te maken van hoogglans vs. mat, structuur vs. glad en kleine nuances in kleur, kun je al veel bereiken.

Lees verder

Door gebruik te maken van deze website of door te klikken op "Ik ga akkoord", geef je toestemming voor het plaatsen van cookies door deze website.