Skip to main content

TIPS | Heb ik hulp nodig?

ZELF DOEN OF HULP INSCHAKELEN?
Twijfel jij of je interieuradvies wilt of ‘moet’ inwinnen bij een interieurontwerper of interieurstylist?
Want waarom zou je dat doen? Je kunt dat zelf toch wel? (of zou je dat zelf niet moeten kunnen, want…)? Dat je ergens heel goed in bent, wil niet zeggen dat je ergens anders óók goed in bent. “Ja, dat is toch logisch”, zie ik je denken. Maar is dat zo?

WETEN WAAR JE WEL / NIET GOED IN BENT
Zo ben ik bijvoorbeeld goed in kleurenpaletten maken voor het interieur. En ik weet ook welke kleding ik mooi vind; welke kleuren ik mooi vind en welk type kleding, maar toch weet ik niet of dit ook de beste keuze is voor mijn figuur of mijn huidtype… Dus ook al heb ik nog zoveel verstand en gevoel voor kleur op het gebied van interieur… op het gebied van bv kleding zijn weer andere factoren belangrijk en is een beetje hulp dan ook best fijn. Daarom heb ik ook een cursus gedaan om te bepalen welk ‘type’ ik ben, zodat ik weet welke kleuren (maar ook vormen) bij mijn huidtype passen. En daar ben ik super blij mee, want nu is het echt veel makkelijker kleding kopen en is de kans op miskopen veel kleiner.

VERSCHILLENDE FACTOREN
Bij het bepalen van je ideale interieur zijn ook heel veel factoren belangrijk. Factoren waar je misschien zelf niet aan denkt, maar die wel invloed hebben op je uiteindelijke keuzes. Daarom is het heel handig wanneer er een professional met je meekijkt en meedenkt. Hij of zij weet wel welke factoren belangrijk zijn en samen kun je dan tot een indeling of kleurenplan komen waar je helemaal blij mee bent; Dat echt bij jou en je wensen past. Ja, je investeert dan in een ontwerp, maar je kunt daarna ook direct doorpakken. Je weet welke kleur verf je moet kopen, welke meubels het best passen bij jouw ideeën of wat de beste indeling is voor jouw interieur. De kans op miskopen is veel kleiner. Win-win zou ik zeggen.

EN KOM JIJ ERUIT?
Het feit dat jij op dit blog terecht gekomen bent, betekent waarschijnlijk dat je er toch niet helemaal uitkomt met jouw interieurvragen en/of wensen. Je bent niet voor niets aan het zoeken naar antwoorden op jouw vragen. Misschien heb je ondertussen al wel heel veel antwoorden gevonden en ben je lekker aan de slag gegaan, maar is er toch nog iets dat 'niet helemaal klopt'.

CHECKLIST

Ben jij benieuwd of interieuradvies jouw kan helpen?

Download dan deze checklist