Skip to main content

MEEKIJKEN | Hoe werkt een interieuradvies nou eigenlijk?

Je zit er aan te denken om een interieurprofessional in te schakelen omdat je gewoon direct een goede basis wilt in je (nieuwe) huis? Of omdat je gewoon niet weet waar je moet beginnen? Ik schreef eerder al eens het blog ‘heb ik hulp nodig?’ over de twijfel of je interieuradvies moet inwinnen. Zit jij nog in die twijfelfase, lees dan eerst dit blog. Ben jij al wel zover dat je denkt ‘Ja, ik kan wel wat hulp gebruiken’, maar ben je gewoon benieuwd hoe dat proces er bij StudioMPeet uit ziet? Lees dan verder...

IN 6 STAPPEN NAAR EEN ADVIES

Stap 1 ORIENTEREND GESPREK Je kunt zelf telefonisch contact opnemen met StudioMPeet of je vult het 'bel-mij-terug' formulier in op de website en wordt dan teruggebeld. In het oriënterende gesprek bespreken we wat jouw vraag is en welk type advies het beste bij jouw vraag past. Je kunt natuurlijk al jouw vragen stellen.

Stap 2 PLAN EEN AFSPRAAK IN. Nadat je samen hebt besproken welk type advies het beste bij jouw interieurvraag past, plan je een afspraak in.

Stap 3 Waarschijnlijk krijg je wat HUISWERK mee. Want hoe meer en beter je voorbereid bent op het gesprek, hoe beter het resultaat. Ik stuur mijn klanten altijd een korte vragenlijst en stuur ook wat inspiratie-stijlkaarten via de mail. Zo kun je van te voren vast kijken wat je wel of niet aanspreekt. Ik vraag ook vaak om foto’s van de ruimte waar het om gaat en een plattegrond (op schaal). Zo kan ik mij ook zo goed mogelijk voorbereiden. Wat ook handig is, is als je zelf foto’s of beelden stuurt (of via een Pinterest-bord), zodat er al een beeld ontstaat van de kleuren of sfeer die jou aanspreekt. Het type interieuradvies bepaalt natuurlijk wel hoeveel voorbereiding er nodig is.

Stap 4 DE AFSPRAAK . Bij een brainstormsessie gaan we direct aan het werk. We bespreken het huiswerk en gaan aan de hand daarvan aan de slag met jouw woonvraag. Een brainstormsessie kan zowel online als bij jou thuis. De invulling is precies hetzelfde. Eventuele stalen worden achtergelaten of opgestuurd, zodat je altijd de echte kleuren hebt. Je kunt nu zelf verder met hetgeen besproken is.

Heb je voor een basisadvies of advies op maat gekozen, dan zullen we tijdens deze afspraak alle huiswerk goed doornemen en een plan van aanpak maken. Nadat alles is besproken ga ik aan het werk voor jou.

Stap 5 CONCEPT Nadat ik een concept moodboard heb gemaakt, stuur ik deze via de mail, zodat je feedback kunt geven. Aan de hand van die feedback ga ik een definitief moodboard maken en werk ik verder aan het indelings- en kleurplan (en evt andere onderdelen).

Stap 6 PRESENTATIE PLAN Ik presenteer het plan (en hoop dat het helemaal past bij jullie beeld en jij/jullie er super blij mee zijn). Mocht er nog een kleine aanpassing gedaan moeten worden dan kan dat. Daarna wordt het definitieve plan opgestuurd en kunnen jullie aan de slag! Yay!

Heb je nog vragen of wil je gewoon nog meer lezen? Kijk dan even op mijn website (link hieronder), wellicht wordt je vraag daar beantwoord. Zo niet, neem dan even contact op! Meteen een afspraak inplannen? Laat dan een bericht achter via deze link. Liever even bellen? Vul dan het ‘bel-mij-terug’ formulier in op de website.