Skip to main content

INSPIRATIE | Flexa kleur van het jaar 2022

En? Heb je hem al gezien? De kleur van het jaar 2022 van Flexa… Vandaag is deze kleur onthuld. Ik moet eerlijk zeggen dat ik altijd heel slecht ben ik het raden van de nieuwe kleur van het jaar, maar dit jaar zat ik aardig in de buurt.

De kleur van het jaar is Bright Skies, een lichte blauw. Flexa heeft met deze kleur 4 kleurpaletten samengesteld, waardoor je kunt variëren met het gebruik ervan. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt?

Flexa maakt bij het kiezen van de Kleur van het Jaar gebruik van een panel internationale designexperts. Zo krijgen ze inzicht in wat de sfeer van het moment is en wat onze manier van leven beïnvloedt. Dit jaar het team van kleurexperts een tint gekozen die past bij hun bevindingen. Een tint die volgens hen de komende jaren perfect aansluit op onze huizen. De afgelopen 18 maanden is ons leven op zijn kop gezet, maar is er ook tijd geweest om na te denken over de manier waarop we leven en wat nou echt belangrijk voor ons is. Bij de trendvoorspelling is gekeken naar "hoe de rol van ons huis veranderd is, hoe belangrijk natuur is in onze levens, hoe creativiteit en kunst ons tijdens de lockdown comfort en inspiratie heeft gebracht en over hoe belangrijk het is om nieuwe ideeën en meningen te omarmen voor een betere wereld. Dit heeft geleid tot een thema voor de Flexa Kleur van het Jaar 2022, een vleug frisse lucht, en tot de tint zelf, die samenvat wat we van onze ruimtes verlangen in 2022. Bright Skies™ is een licht en luchtig blauw. Het is een levendige, optimistische kleur die goed is voor de geest" (Flexa).

Zou jij deze kleur toepassen in je interieur? En zo ja, welk kleurenpalet spreekt jou het meeste aan?

Kleurenpalet 'Workshop'

Kleurenpalet 'Green House'

Kleurenpalet 'Studio'

Kleurenpalet 'Salon'

En, nu je ze gezien hebt.... wat vind je van deze kleur?

Deze producten passen goed bij deze kleur of kleurpaletten:

Wil je deze kleur graag in je huis, maar ben jij nou, net als ik, geen echte fan van blauw of lichte kleuren? Combineer hem dan zoals bij palet 2, Green House en zoek naar de juiste balans tussen deze kleuren. Een beetje minder Bright Skies en een beetje meer van een andere kleur. Speel een beetje met deze kleur en de verhoudingen, dan komt er altijd een palet uit waar je wel mee uit de voeten kunt!

Ook benieuwd naar de andere kleuren van het jaar 2022? Lees dan mijn blog over de Histor kleur van het jaar of de Karwei kleur van het jaar. Denk jij na het zien van deze mooie kleuren “Oh ja, dat wil ik ook in mijn huis, maar hoe pas ik dat toe? Of welke kleur past het beste bij mijn huis of interieur en hoe combineer ik dat? Ik denk graag met je mee in een interieur of kleuradvies. Voor meer informatie, klik op de link hieronder.

Alle foto's in dit blog zijn van Flexa.