Skip to main content

TIP | Cadeaus voor kinderen, maar dan anders

Vind jij het ook altijd weer lastig om een goed en passend cadeau te bedenken voor je eigen kinderen of voor je neefjes/nichtjes of misschien wel voor de kinderen van vrienden… Of omdat je eigenlijk niet zo goed weet wat ze nou leuk vinden (dat zal waarschijnlijk niet het geval zijn bij je eigen kinderen ;-) ) of omdat ze gewoon al zoveel hebben.

Ik merk het hier thuis ook… Mijn dochter (10) zegt sóms (soms is het juist precies andersom ;-) ) “Mama, ik hoef niets, want ik heb eigenlijk niets nodig”. En mijn zoon maakt de mooiste en duurste(!) verlanglijstjes als het grote speelgoedboek weer binnen komt. Snap ik. Want in die boeken staat tegenwoordig geen prijzen meer, dus kun je ‘gewoon’ alles uitknippen wat je leuk vindt.. Leuk voor al die ouders die geen budget hebben, maar wat minder leuk voor ouders die wel een budget hebben (bij keuze of niet). Maar heb jij ook wel eens gemerkt dat kinderen speelgoed eigenlijk veel minder belangrijk vinden dan aandacht?

Steeds vaker denk ik dan ook dat kinderen niet altijd alleen maar speelgoed hoeven te krijgen. Het is toch veel leuker om ze aandacht te geven. Waarschijnlijk doe je dat al, maar ik bedoel een beetje extra aandacht. Of ‘speciale’ aandacht, door bijvoorbeeld alleen iets met één kind te doen. Of wel met z’n allen, maar dan iets doen wat jullie eigenlijk nooit doen. Dat speelgoed vergeten ze waarschijnlijk toch en die herinneringen niet.

Herinneringen blijven voor altijd. Want hoe tof is het wanneer je alleen met je vader uit eten gaat? Of alleen met je moeder ergens gaat picknicken. Het hoeft niet groot, het hoeft niet duur. Het gaat om het samen zijn, om het samen doen. Zo ging ik voordat mijn zoon naar de basisschool ging af en toe met hem ergens lunchen. Hij heeft het er nog over! En ga ik met mijn dochter naar een creatieve beurs. Je past je cadeau aan jullie gezamenlijke interesses. Zo leuk!

Maar hoe geef je zo’n ervaring dan? Ik maakte zelf vaak een tegoedbon op de computer. Ook leuk, maar tegenwoordig zijn er super leuke cadeaubonnenboekjes te koop. Ik heb ze sinds kort zelf ook in de shop. Eentje voor ‘kinderen’ en eentje voor ‘vriendinnen’. In deze boekjes vind je kant-en-klare cadeaubonnen die je zelf kunt invullen of vullen. Je kunt een bedrag opschrijven en/of een datum. Zo geef je een vriendin die pas moeder is geworden bv een ‘middagje oppassen’ of juist een gezellig ‘dagje uit’. En die neefjes en nichtjes geef je bv een ‘dagje dierentuin’. Zo kun je toch een kadootje geven op het moment zelf én je gaat samen iets leuks doen. Enne, dat is niet alleen leuk voor de ontvanger… maar ook voor jezelf ;-)

Geef jij wel eens een ‘ervaring’ cadeau?

Shop dit tegoedbonnenboekje voor kinderen en geef deze kerst (of de eerst volgende verjaardag) eens een 'ervaring' cadeau.