Skip to main content

WHY? Waarom ik doe wat ik doe...

Why? Waarom? Dit is dé vraag waar elke businesscoach de focus op legt. Want waarom doe jij eigenlijk wat je doet?

De WHY van StudioMPeet is dat ik mensen graag wil helpen met dat wat ze in hun interieur missen te helpen vinden. Het missen van mooie, unieke, geen plastic, kindermeubels is namelijk de reden geweest dat ik met StudioMPeet ben begonnen…

waarom ik gestart ben met studiompeet

Toen mijn oudste geboren was en ik op zoek ging naar mooie kindermeubels en accessoires vond ik eigenlijk nergens wat ik zocht. Het was of van plastic of heel kleurrijk óf heel saai. Ik wilde iets dat in mijn interieur paste; waar mijn dochter blij van zou worden, maar wij ook. Ik had heel erg het gevoel dat ik niet mijn hele interieur wilde bestempelen als ‘kids-zone’; ik wilde ook nog fijn én mooi (in een interieur waar ik ook blij van werd) kunnen wonen. Dit is het uitgangspunt geweest voor mijn serie kindermeubels en daarmee de basis van mijn bedrijf. Want dat mooi en fijn wonen is gebleven…

In de loop van de jaren is mijn assortiment veranderd; van de kindermeubels, via een webshop met accessoires ‘voor kinderen en hun ouders’, naar ‘wonen waar je (weer) blij van wordt’ met interieuradvies en accessoires voor mensen die houden van een mooi interieur zonderteveel ‘gedoe’. Een fijne rustige sfeer met een aantal mooie accessoires en planten.

kleur

Kleur speelt een belangrijke rol in mijn adviezen (én mijn eigen interieur). Met kleur kun je zoveel bepalen. Het gebrek aan sfeer (wat toch de meest voorkomende vraag van mijn klanten is) heeft vaak te maken met geen of verkeerd kleurgebruik. Sfeer is toch het belangrijkste in een interieur. Jouw sfeer! Jij moet je immers thuis voelen in jouw huis. Kleur kan heel erg aanwezig zijn, maar ook heel subtiel. Denk bij subtiele kleuren ook eens aan planten; De kleur en vorm van verschillende planten geven een ruimte direct sfeer.

Terugkomend op de WHY… waarom ik doe wat ik doe? Ik heb gemerkt dat je fijn voelen in je eigen huis zó belangrijk is. Het is de basis voor ontspanning. Want thuis kom je tot rust na een dag werken of een gezellige dag uit. Kom je thuis na een dag werken en heb je telkens het gevoel dat er ‘iets’ niet klopt in je interieur, dan kun je je ook niet helemaal ontspannen. En dat is jammer. Want vaak hoeven het geen grote of ingewikkelde aanpassingen te zijn, waardoor je interieur wél (weer) klopt en jij (weer) blij wordt.

Mijn ervaring is ook dat het gevoel dat het niet (meer) klopt terug kan komen na een aantal jaar. Jij verandert en je behoeftes ook. Dus is het ook niet gek dat je na een bepaalde periode ‘opeens’ behoefte hebt aan iets anders. Misschien herken je zelf ook wel dat je smaak in de loop van de jaren is veranderd. Bij de één is het heel veel veranderd en bij de andere bv. een kleine verschuiving in kleur of in het soort accessoires dat je aanspreekt. Het uitgangspunt bij mijn adviezen is dan ook dat de basis klopt en dat je makkelijk kleine veranderingen aan kunt brengen.

Zo is in mijn eigen interieur de basis al jaren hetzelfde. We hebben nog steeds dezelfde bank (hoewel niet lang meer), dezelfde tafel en dezelfde fauteuil. Maar dat wil niet zeggen dat er niets veranderd is. Door telkens een kleine verandering te maken, blijft de basis, maar kun je wel de sfeer aanpassen. Daar waar jaren geleden deze ‘basis’ gecombineerd werd met veel meer kleur, is er nu nog steeds kleur, maar veel rustiger (vergrijsder). Ook zijn er meubels en verlichting bijgekomen en verdwenen. Zo ontwikkelt ons interieur zich met ons mee.

blij met je interieur

Dus waarom ik doe wat ik doe? Om jou net zo blij te maken met je interieur als ik ben met de mijne. Dat je thuis komt en denkt ‘Hé ja, fijn!' Dat wil niet zeggen dat er nooit meer iets is dat je anders wilt (ik blijf ook altijd wensen houden ;-)) of dat je alles tegelijk aan moet pakken, maar dat je basis staat en dat je van daaruit verder kunt bouwen. Zodat je een interieur hebt dat echt bij jou past (gebaseerd op jouw wensen).

Wil jij ook (weer) blij worden van je interieur en een interieur dat klopt? Maar kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Ik help je graag!

Wil jij meer weten of de verschillende soorten interieuradvies dat ik aanbied? Direct meer weten over de brainstormsessies? Of het basis-advies? Klik dan op de link. Vraag jij je af welk advies het beste bij jouw vraag past, neem dan contact op. Dan kijken we samen wat het beste bij jou past.

meer informatie, tips & tricks

Wil je meer lezen over hoe een interieuradvies eigenlijk werkt? Of waarom je interieuradvies zou 'moeten' inwinnen? Lees dan deze of één van de vele andere blogs.