Skip to main content

TIPS | waarom ook jíj je moet voorbereiden op een interieuradvies

en hoe je dat dan doet...

 

Je hebt eindelijk de stap gezet om interieuradvies in te winnen. Yes! Nu kan het beginnen. Jouw interieurstylist gaat jou op weg helpen en je precies vertellen wat je kunt (niet moet) doen. Euh… bijna…

Niet alleen jouw interieurstylist bereid zich voor. Dat zou jij ook moeten doen! Want hoe beter jij voorbereid bent, hoe beter het resultaat wordt. Ik zal je uitleggen hoe en waarom…

Wanneer een klant met mij contact opneemt, bespreek ik eerst wat hun vraag en wens is. Samen bepalen we dan welk type advies het beste aansluit op hun vraag. Dat is stap 1. Daarna plannen we een afspraak in. Ongeacht of dit een (online) brainstormsessie of een advies op maat is, stuur ik altijd een vragenlijst toe, zodat ik een zo volledig beeld hebt van hun wensen. Hoe meer ik weet, hoe beter mijn advies aansluit bij wat zij belangrijk en mooi vinden. Daarnaast stuur ik ook altijd een aantal stijlkaarten; afbeeldingen van verschillende interieurs en interieurstijlen. Het is belangrijk te weten (voor mij, maar zeker ook voor jezelf) wát je mooi vindt en waarom. Misschien spreekt een bepaalde stijl je niet direct aan, maar een bepaald meubel of kleur wel.

Mijn ervaring is dat mensen vaak vrij snel zeggen ‘nee, dat vind ik niet mooi’ of juist ‘ja dat vind ik wel mooi’, zonder te kijken naar wat maakt dat ze het mooi vinden. Kijk zelf nog eens naar een foto en benoem eens wat je aanspreekt…. Dit geeft jezelf vaak meer inzicht dan je vooraf denkt (en daarmee mij ook meer).

Soms krijg ik klanten die al een moodboard hebben gemaakt (bij mij of zelf). Hierdoor hebben zij al heel helder wat hen aanspreekt, waardoor we samen een hele mooie vertaling kunnen maken naar het interieur zelf. Het leukst vind ik het wanneer ik mijn klanten echt even anders kan laten kijken en er een verrassende uitkomst is. 

Naast  deze stijlkaarten vraag ik altijd om foto’s van het huidige interieur en een plattegrond. Zo krijg ik alvast een beeld van de ruimte. En verder vraag ik altijd om foto’s of sfeerbeelden die je zelf al hebt verzameld. Door al deze acties ben jij ook actief bezig met de voorbereiding. Je denkt na over wat je wilt (of niet) en wat je mooi en belangrijk vindt. Zo kun je dit ook beter overbrengen op je interieurstylist of – ontwerper. En dat werkt super! Het doel is immers een interieur te maken waar jij (weer) blij van wordt.

 

Meer lezen over waarom dit laatste mijn missie is? Lees dan het blog over mijn WHY.

 

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij jouw interieurvraag. Laat het me weten en samen maken we een plan dat bij jou past. Ik denk graag met je mee!