Skip to main content

TIPS | Deze eerste stap van een nieuw interieur is de belangrijkste....

Weten welke stap dat is? Lees dan zeker verder.

De eerste stap van een nieuw interieur is een moodboard. Weten wat je wel en niet wil, wat je aanspreekt en waarom (of niet) is zó belangrijk. Vanuit hier maak je heel makkelijk een kleurenplan of indelingsplan... of materiaalplan.. nou ja, vanuit hier zijn alle stappen eigenlijk makkelijker.

Kun je niet zonder een moodboard? Zeker wel! Alleen dan doe je vaak iets langer over de stappen. Is dat erg? Nee hoor! Het is net wat jij prettig vindt. In een brainstormsessie werk ik vaak zonder moodboard en dat is ook een hele leuk proces. Maar wil je het jezelf makkelijk maken, begin dan zeker wél met een moodboard.

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met wat tijdschriften of op Pinterest. Maar dan... Hoe vertaal je wat jij hebt uitgekozen naar jouw interieur? En laat jouw moodboard zien wat je wilt laten zien?

vertaling

Zo had ik laatst een klant die een super mooi moodboard had gemaakt. Maar toen we die gingen bespreken bleek dat het niet liet zien wat ze bedoelde; zo had ze bijvoorbeeld heel veel losse (her en der en vooral veel) plaatjes opgeplakt. Hierdoor kreeg je de indruk dat ze het prettig vond om veel spullen om zich heen te hebben. Niets bleek minder waar. Ze was juist op zoek naar rust. Door samen het moodboard te bespreken konden we checken of het klopt wat we zagen èn hoe ze dit dan wel vorm kan geven.

Want waarom heb jij juist voor die beelden gekozen en wat zegt dat dan? Hoe maak je een 'vertaling' naar jouw interieur?

Zo had ik ook een keer een klant die een heel mooi moodboard had gemaakt; één die helemaal bij haar paste. Maar! En nu zeg ik bewust maar... Aan het eind zei ze "Ja en dan maak ik de muren wit". Waarop ik vroeg "waarom wit"? En waar dat dan terugkwam in haar moodboard? Ze keek nog eens en zei toen "Oh, inderdaad, eigenlijk nergens". Ze keek dus niet goed naar haar moodboard, maar bleef hangen in wat ze in gedachten had. Uiteindelijk heeft ze op basis van haar moodboard voor andere kleuren gekozen...

Het is dus best lastig om goed te kijken naar je moodboard, maar tegelijkertijd wel super belangrijk! Dus kom je er niet uit, overweeg dan om hulp in te schakelen!

direct aan de slag?

Zin om het goed aan te pakken en direct aan de slag te gaan? Geef je dan op voor mijn workshop 'Moodboard jouw (woon)Stijl'. In deze workshop begeleid ik jou met mijn professionele blik naar een moodboard dat zegt wat jij wilt 'zeggen', zodat jij daarna zelf aan de slag kunt. Ik help jou stap voor stap bepalen wat jouw woonstijl is.

En ondertussen ben ik bezig met iets superleuks (vind ik zelf!)... Ik ben bezig om de workshop te vertalen naar een online workshop. Meer weten? Stuur me gerust een bericht. Dan kun je tzt de workshop volgen in je eigen huis!