Skip to main content

INSPIRATIE | Flexa kleur van het jaar 2023

Heb jij de Flexa kleur van het jaar al gezien?

Ieder jaar presenteert Flexa (net als Pantone en Histor) hun nieuwe kleur van het komende jaar. Dit keer dus voor het jaar 2023. Trendwatchers en kleurenexperts kiezen dan een nieuwe kleur gebaseerd op dan geldende normen, waarden en visies en koppelen dit aan een kleur. En rondom deze kleur maken zij dan één of meer kleurenpaletten, zodat jij (als consument) makkelijker kleuren kunt kiezen. Super handig.

Flexa heeft afgelopen week haar kleur van het jaar bekend gemaakt; Wild Wonder. “De kleur voor 2023 is Wild Wonder™ – een positieve tint met een volle gloed die op de natuur is geïnspireerd. "

"Dit jaar, waarin de natuur boven aan de mondiale agenda staat, spraken we over de verschillende manieren waarop de natuur ons ondersteunt en inspireert. Onze gesprekken leidden ons naar een thema voor de Flexa Kleur van het Jaar 2023: in de uitdrukking 'de wonderen van de natuur', en ook in de naam van de kleur zelf, ligt de transformerende kracht van de natuur zelf. Wild WonderTM is een warme natuurlijke tint die ons een verbinding met de natuur biedt en waarmee we de magie van de natuur in onze huizen kunnen binnenhalen.”

Lush

“Als we ons verbonden voelen met de natuur, voelen we ons beter en de rustgevende bostinten in ons Lush-palet kunnen ervoor zorgen dat we ons geworteld en ondersteund voelen. “

Raw

“Het Raw-palet bestaat uit kleuren die ons herinneren aan de rijkdom van natuurlijke materialen om ons heen en is warm en verrijkend.”

Flow

“In ons Flow-palet draait alles om het creëren van balans in huis.”

Buzz

“De levendige kleuren van ons Buzz-palet zijn geïnspireerd op de biodiversiteit van een veld met wilde bloemen.”

Wat vind jij van de Flexa kleur van het jaar? Is dat een kleur die jij wel zou willen toepassen in je interieur? En zo ja, waar? En welk palet spreekt jou het meeste aan (zie hieronder)?

Alle 4 Wilde Wonder kleurpaletten

Enthousiast en geïnspireerd door deze kleuren, maar toch nog niet echt een idee hoe je deze kleuren toe kunt passen in jou interieur? Neem dan contact op om te kijken hoe ik jou daar bij kan helpen.