Skip to main content

TIPS | Dé perfecte salontafel

Dé perfecte salontafel, bestaat die?

Want wat is perfect? Wat ik perfect vind, hoef jij niet perfect te vinden en andersom natuurlijk… Maar waar voldoet de perfecte salontafel aan? Dat is wel iets wat voor iedereen geldt. De perfecte salontafel voldoet namelijk aan al jouw eisen of wensen. Intikkertje hè?!

op zoek naar de perfecte salontafel

Ik was al een tijdje op zoek naar een salontafel, dus had ook al her en der rondgekeken. Ikzelf houd ook wel van een paar mooie, kleinere tafeltjes bij elkaar. Zo had ik een paar leuke tafeltjes gezien bij Loft in Arnhem. Juist als het geen serie is en dus niet prefect bij elkaar past, vind ik het leuk. Maar daar dacht manlief anders over. Hij wilde niet meerdere, mooie, verschillende, bijzondere, kleinere tafeltjes…. Daar ging mijn idee. Want ook al ben ik thuis van de inrichting, ik houd wel altijd rekening met zijn wensen. Die verschillende tafeltjes waren dan misschien wel mijn perfecte ‘tafel’, maar niet die van ons.

Want waarom vond manlief dat nou niks… niet omdat hij het niet mooi vond, maar hij vond het niet praktisch (tja, het is nou eenmaal een man); In zijn beleving vallen kleine tafeltjes sneller om, past er niet veel op én hij kon zijn voeten niet op tafel leggen. Dat eerste punt kon ik nog wel weerleggen, die tweede ook nog wel, maar die derde… tja.

Toen ik opnieuw op zoek ging, kwam ik een tafel van VTwonen tegen. Deze was kant en klaar te koop, maar ook als DIY te maken. Dit paste beter bij onze wensen: stevig, groot, strak. Er is dus genoeg ruimte om dingen op te zetten, voeten kunnen erop en hij valt niet om. Oh, en hij is DIY, dat vind ik stiekem nog veel leuker. Hoewel het een bestaand ontwerp is, kun je hem toch eigen maken door afmetingen aan te passen en de kleur te bepalen. Deze tafel kon wel op goedkeuring rekenen. En nog leuker.. ik kreeg hem voor mijn verjaardag.

Dat klinkt heel leuk, maar omdat ik degene ben die blij wordt van DIY en niet hij, mocht ik zélf uitzoeken welk hout ik wilde en waar ik dat kon laten zagen om daarna zelf in elkaar te zetten. Duurde even, maar het is gelukt ;-).

Dat was trouwens ook een wens van mij, écht hout en geen fineer (die kant en klare was én fineer én had net niet de goede kleur). En dan wil ik het liefst ook nog kwalitatief goed hout natuurlijk, zonder noesten en dergelijke. Hihi. Ik geloof niet dat ik het hém lastig heb gemaakt, maar mezelf. Uiteindelijk vond ik een partij die de onderdelen wel kon zagen. Yay!

en toen...

Het hout an sich zag er heel mooi uit, maar had meerdere krassen. Deze dacht ik eruit geschuurd te hebben, maar toen ik later de eikenhouten onderdelen in de donkere olie ging zetten, bleek dat niet helemaal goed gegaan. Daar waar de krassen zaten/hadden gezeten, pakte de olie niet goed met als gevolg vlekken. En dat was balen. Gelukkig heeft de partij die ze geleverd had het ook weer opgelost. Ik moest alleen daarna alles nog wel een keer opnieuw in de olie zetten. Maar nu staat hij er. Ik ben blij! Het was even wennen (voor mn. de rest) omdat de tafel langer, maar ook smaller en lager is, maar nu is iedereen blij met de tafel en voldoet hij dus aan al onze wensen. Onze perfecte tafel…

waar moet je op letten?

Bij dé perfecte tafel moet je dus letten op:

* de afmetingen (lengte, breedte én hoogte)
* de functie die de tafel heeft (alleen voor een kopje koffie of eten jullie ook aan de salontafel, krijgen jullie vaak / veel bezoek, voeten op tafel enz.)
* of er (kleine) kinderen of huisdieren zijn waar rekening mee gehouden moet worden
* de stijl van de tafel
* het materiaal van de tafel
* oh, en natuurlijk: stem de wensen af als je samen in een huis woont (wel zo handig ;-))

Waar moet jouw perfecte salontafel aan voldoen?