Skip to main content

Blij worden in en van je huis

Blij worden in en van je huis

5 tips voor wonen in een interieur waar zowel jij als je kinderen blij van worden

Je woont in een huis met je gezin. Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes ten aanzien van hun thuis. Ik wil jij een huis wonen waar ik blij word en mezelf kan zijn. Jij ook?

Deze 5 tips voor een interieur waar zowel jij als je kinderen blij van worden, geven iedereen zijn 'thuis'.

1. Ruim speelgoed zoveel mogelijk op. Immers een opgeruimd huis zorgt voor rust in huis en je hoofd

2. Deel je huis of kamer zo in dat de kinderen ook echt een plek of gedeelte hebben waar ze kunnen spelen. Dat hoeft geen hele ruimte te zijn, dat kan ook een eigen tafel of hoek in de ruimte zijn.

3. Kinderen houden van kleur. Jij niet? Kies dan voor enkele gekleurde accessoires, zoals opbergdozen of opbergzakken. Of gebruik mooi speelgoed van de kinderen als accessoire. Kinderspeelgoed is vaak kleurrijk zat.

4. Kinderen zijn trots op wat ze doen of maken en willen dit graag met jou als ouder delen. Maak daarom ruimte in de kast of op de muur waar de kinderen langere of kortere tijd hun bouwsels of kunstwerken kunnen laten zien. Zo maak je hun werk extra speciaal. Bij ons is een wand in de keuken waar telkens nieuwe kunstwerken worden opgehangen in washi-tape lijsten. Bouwsels mogen blijven staan op hun eigen tafel.

5. Kies en maak plek(jes) in je huis die jij inricht zoals jij dat wilt (bv. mooie combinatie van schaaltjes en vaasjes). Het hele huis hoeft immers niet alleen op kinderen gericht te zijn. Hoe lekker is het om naar een mooi gestylede plank in de kast te kijken of naar een collage op de muur. Een plek voor de kunstwerken van de kids en een plek voor jouw accessoires!