Skip to main content

TIPS | Opgeruimd het nieuwe jaar in...

De feestdagen zijn weer achter de rug; De vakantie is voorbij en het gewone leven begint weer. Maar wel in een nieuw jaar; een jaar met nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen en hopelijk heel veel mooie momenten met iedereen die je lief is.

Maar heb jij dat nou ook… dat nu alles achter de rug is en de kerstboom je huis weer uit is, je huis even wat anders voelt? Kaal? Of juist rommelig? Je gewoon even opnieuw de balans moet zoeken? Ons huis voelt eigenlijk een beetje beide op dit moment; zowel kaal als rommelig (kan dat?).

Opruimen

De kerstboom laat natuurlijk ook letterlijk een kale plek achter. Maar hoe vul je die op? Hoe begin je het jaar fris? Ze zeggen wel eens ‘een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd’, dus ik zou zeggen begin daar mee… OPRUIMEN. Maar dan ook echt goed en niet alleen de kerstboom en kerstaccessoires. Kijk je kamer eens rond… Waar word je nog steeds blij van en waar niet? Kun je dat waar je niet meer blij van wordt nog hergebruiken door bijvoorbeeld te schilderen of het voor iets anders te gebruiken of misschien is het voldoende door het alleen ergens anders neer te zetten?

Zo ben ik alweer aan het schuiven gegaan.. Mijn plantentafeltje heeft al heel wat hoekjes van de kamer gezien ;-) en het keukentje en kindertafeltje staat ook weer ergens anders. Ben je er echt op uitgekeken? Verkoop het of geef het weg. Er is vast iemand nog wel blij mee :-) En mocht je het nog kunnen verkopen, dan kun jij daarna mooi weer wat nieuws kopen.

Opbergmogelijkheden
Om goed te kunnen opruimen is het niet alleen belangrijk om spullen uit te zoeken en weg te doen, maar ook om goed op te ruimen. En goed opruimen kan alleen als jij voldoende en de juiste opbergmogelijkheden hebt.
4 Tips:
1. Klinkt logisch… berg kleine dingen op in kleine opbergers en grote dingen in grote opbergers. Kleine dingen vind je niet gauw terug in te grote opbergers.
2. Sorteer spullen: inpakpapier bij inpakpapier, bakaccessoires bij bakaccessoires, LEGO bij LEGO, auto’s bij auto’s. Zo ziet het er niet alleen netjes uit, maar je kunt alles ook veel makkelijker terug vinden.
3. Zorg voor verschillende soorten opbergmogelijkheden: open en gesloten, klein en groot, in het zicht en uit het zicht. Sommige dingen wil je gewoon liever niet zien, maar moet wel binnen handbereik zijn; Kies dan voor een gesloten opberger.
4. Als je kinderen hebt… zorg voor opbergers waardoor kinderen zelf kunnen (leren) opruimen. Een kist met een zware deksel is misschien wel mooi, maar maakt het voor kinderen lastig om zelf op te ruimen.

Zo, en nu alles opgeruimd is, kun je op opnieuw gaat indelen of stylen. Wat jij wilt ;-)
En kom je er nou niet uit alleen, denk er dan eens over om hulp te vragen van een interieurstylist. Wil je meer weten over de mogelijkheden die StudioMPeet biedt? Lees dan even verder op mijn website.