Skip to main content

INSPIRATIE | Heartwood in huis - Mini make-over

-Mini-makeover-

Sinds Flexa hun kleur van het jaar 2018 bekend maakte, ben ik al aan het bedenken waar in huis ik deze kleur kan toepassen. Ik vind het een hele mooie kleur, maar niet voor elke ruimte. Ik had bedacht dat ik deze kleur in de slaapkamer wilde gebruiken.
Heartwood combineert prachtig met de taupe kleur (Real-taupe van Flexa Pure) die wij al op de wand achter het bed hebben. Aan de andere kant van de kamer hebben wij een baan behang over dwars met haken om de kleding aan op te hangen. Ik was al een tijdje ‘klaar’ met dit behang, dus ik ging op zoek naar een klein potje muurverf… nergens te vinden. Dus heb ik de baan behang in dezelfde kleur geschilderd als de andere wand en heb ik met de testers van Heartwood een randje aan de onderkant gemaakt. Ik vind dit een fijne touch; Voor mij maakt dit het net even iets meer af (hoewel me later ook gevraagd werd of ik al klaar was ;-) ).

Dit is tegelijkertijd ook een tip voor degene die wel kleur willen toepassen, maar dit niet goed durven. Je hoeft (een accent-)kleur niet groots toe te passen; Soms is het juist leuk om het in kleine details terug te laten komen.

Nu de basis van deze mini make-over goed is, kan ik gaan stylen. Planten zijn in mijn visie onmisbaar wanneer je gaat stylen. Groot of klein; Je kunt altijd wel een plant(je) kwijt. Het geeft de ruimte direct meer sfeer. Sommigen beweren zelfs dat planten verschillende eigenschappen hebben die goed voor je zijn. Ik ben aan de slag gegaan met een paar plantjes, eigen gemaakte kunstwerken en oude kinderfoto's op canvas.. Soms kan het heel simpel zijn. Je hoeft niet altijd heel veel items te gebruiken wanneer je een hoekje, plank, kastje of tafel stylet. Het is net wat jij mooi vindt. Het is wel handig om items te groeperen; Zet bijv. een paar planten bij elkaar in plaats van één hier en één daar. Dat geeft wat meer rust. Maar ook hier geldt 'je kiest wat jij mooi vindt'.

Kun jij wel wat hulp gebruiken? Kijk hier voor de mogelijkheden op gebied van interieuradvies?