Skip to main content

DIY | Snelle-buitenkussen-DIY

Wil jij ook graag wat zomerse buitenkussens op je loungebank in de tuin of wil je die fijne hangstoel nog net iets fijner maken met wat extra kussens in de rug? En kom je net niet dat kussen tegen dat je zoekt? Of vindt je dat mooie kussen net iets te duur? Of, en dat kan natuurlijk ook, vindt je het gewoon leuk om dingen zelf te maken? Met deze snelle buitenkussen-DIY maak je makkelijk kussens voor buiten (of binnen).

Wat heb je nodig:

1. Naaimachine (misschien kan het ook met de hand, maar dan is hij niet echt snel meer ;-)
2. (goedkope) Stof. Koop stof op de markt, in die leuke stoffenwinkel, bij Kwantum of waar dan ook. Ik kocht 2x 1m stof voor €10,-; hiervan kan ik 4 kussens maken.
3. Garen
4. Spelden
5. Kussenvulling of binnenkussen. Ik kocht 2 binnenkussens 50x50 bij Kwantum voor 7 euro.

Hoe ga je te werk:

1. Knip de stof in de breedte door (vaak is de breedte een gegeven en kun je de lengte zelf bepalen). Je hebt nu twee stroken van 50 cm breed.

2. Leg de binnenkant van de stof boven en vouw aan de korte kant ongeveer 1 cm om. Speldt dit af. Doe dit aan beide kanten. Mocht je stof nou breder zijn dan 130, knip dan eerst een strook af voor je het speldt. Anders krijg je een te lange overlap. Het kussen in dit voorbeeld heeft een vrij grote overlap.

3. Leg het kussen op de stof en speldt af waar de vouw komt. Doe dat bij beide vouwen.
4. Leg je stof met de goede kant naar boven en vouw de stof zoals je afgespeld hebt. Als het goed is, past het kussen er zo precies op (in).
5. Speldt de zijkant af.
6. Naai beide kanten nu dicht.

7. Haal de kussenhoes om en doe je kussen erin. Door de overlap hoef je verder niets af te werken.

Succes!

NB. Let er wel op dat ze in de winkel of op de markt echt uitgaan van een meter of liever nog iets meer, want met naaien gaat er nog 2cm af door de naad. Wanneer het binnenkussen niet heel erg gevuld is, is het geen probleem want dan past hij vaak wel in een iets kleinere hoes.