Skip to main content

TIPS | 8-snelle-sfeer-tips voor meer sfeer in je interieur

Sfeer brengen in huis... best lastig he? Soms is het best lastig om (de juiste) sfeer aan te brengen in huis. Want waar begin je? Waar moet je eigenlijk op letten? Ik denk dat je vaak te moeilijk denkt ;-)
Daarom 8 snelle-sfeer-tips:

1. Gebruik verschillende materialen en texturen. Door verschillende nuances van 1 kleur te gebruiken, creëer je meer spanning in je kleurenpalet en daarmee meer sfeer. Door bv. gebruik te maken van hoogglans vs. mat, structuur vs. glad en kleine nuances in kleur, kun je al veel bereiken.

2. Maak gebruik van natuurlijke materialen zoals onbewerkt hout, rieten manden, jute kleden, wol enz.

3. Planten geven een ruimte direct sfeer. Dus maak gebruik van deze mooie sfeermaker door her en der wat groen terug te laten komen. Niet zo handig met planten? Ik zal snel een blog schrijven met ‘handige’ planten.

4. Persoonlijke spullen, maken je interieur eigen. Een interieur dat echt van jou/jullie is; bij jullie past en hoort. Denk hierbij aan foto’s, maar ook aan dierbare herinneringen aan familie, vrienden, reizen of andere ervaringen. Dit hoort bij jou en maakt de sfeer in jouw interieur.

5. Maak gebruik van de wanden. Dat wil niet zeggen dat je de hele wand vol moet hangen, maar doe er wel iets mee. Dat kan door een mooi schilderij, meerdere lijstje bij elkaar, je verzameling bordjes, een wandplank met enkele mooie accessoires, wandhaken met een plant of lamp eraan, een wandhanger of een mooie klok.

6. DIY. Je hoeft niet heel handig te zijn om een leuke DIY (Do it yourself) te maken. Kijk eens rond op Pinterest of in woonbladen. Je ziet vaak leuke DIY’s voorbij komen. Niet gevonden? Tijd voor een blogje?

7. Kussens. Kussen geven de bank speelsheid en daarmee ook sfeer. Het fine van kussens is dat je ze ook makkelijk unt vervangen. Voor weinig heb je vaak wel ergens een leuke kussensloop. Dus heb je zin in iets anders of een andere accentkleur…

8. Maak gebruik van accentkleuren. Wanneer de basis van je interieur goed is, is het leuk gebruik te maken van accentkleuren. Denk hierbij eens iets out-of-the-box. Het is wel leuk om eens iets anders te hebben of te doen als een ander. Verf bijvoorbeeld dat kleine krukje eens in neon oranje, of in geel, of in donkerblauw….

Succes! Ik ben benieuwd naar het resultaat! Dus mocht je foto's hebben van je woonkamer na het gebruik van deze tips... stuur ze gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..