Skip to main content

INSPIRATIE | Een verhaal vertellen met bloemen?

Wist je dat je met bloemen ook een verhaal kunt vertellen?

De manier waarop je bloemen stylet (in de vaas zet ;-) ) zeggen heel veel over jou en de sfeer waaraan je op dat moment behoefte hebt. Net als in je interieur en als in je kledingkast verandert er in de loop van de tijd het een en ander. Soms duurt het jaren, soms heb je sneller behoefte aan iets nieuws.

Toen wij ruim 9 jaar geleden in dit huis gingen wonen hadden wij veel meer kleur. Niet schreeuwerig, maar her en der veel meer kleur en ook meer verschillende kleuren. In de loop van de jaren zijn de kleuren rustiger geworden, vergrijsder, zachter. Niet dat er nu minder kleur in huis is, in tegendeel. Verschillende muren in huis hebben in de loop van de jaren (een andere) kleur gekregen. Er is echter meer samenhang, meer rust. Blijkbaar had ik behoefte aan een rustigere basis. Ik praat over en niet wij, want ik ga bij ons thuis, natuurlijk ;-), over de inrichting.
Het grappige is dat ik dit ook terug zie in mijn kledingkast. Daar waar ik jaren geleden graag voor kleur ging en af en toe een printje of patroon, kies ik nu vaker voor 1 kleur. En dan ook nog een rustige kleur... Herkenbaar? Is jouw smaak in de loop van de jaren ook veranderd? Zo ja, hoe dan?

Nou dat was wel een lange inleiding voor mijn verhaal over hoe de manier van bloemen in de vaas zetten iets zegt over jou… :-)
Denk er maar eens over na…. Kies jij vaak voor 1 kleur of zelfs 1 soort bloemen? Of kies jij vaker voor verschillende kleuren van 1 soort? Ga jij voor een kort geknipt, Biedermeier-boeket? Of ga jij voor weelderig? Weelderig met bloemen in dezelfde tinten? Of ga jij voor weelderig met veel kleur en veel verschillende bloemen?

En waar ligt het aan wat je kiest? Ligt dat aan hoe je je voelt? Of gaat zoiets vanzelf?

Ik betrap mijzelf er vaak op dat ik ga voor weelderig. Niet te mooi, lekker door elkaar; hoog en laag en het liefst een paar bloemen met bijzondere vormen. Vaak kies ik voor heel veel verschillende kleuren; Soms ga ik juist voor wat meer bloemen in een bepaalde tint. Wanneer je huis een rustige basis heeft, kun je makkelijker kiezen voor een kleurig boeket. Dat geeft je interieur juist net even dat extra’s. Wil jij juist dat de bloemen opgaan in je interieur, kies dan voor rustig. Ik ben benieuwd waar jij de volgende keer bij de bloemist aan denkt... ;-)

Wat spreekt je meer aan? Eén soort bloemen of een weelderig boeket?