Skip to main content

DIY | Help, mijn kinderen knutselen héél veel!

Heb jij ook van die kinderen die heel graag knutselen? En dan ook het liefst alles bewaren? En dan moet alles het liefst ook nog in het zicht opgehangen worden? Ik wel!
En neem het ze eens kwalijk.. het zijn toch ook kunstwerkjes (nou ja misschien niet allemaal)! Ik snap dat ze trots zijn op wat ze maken. Dat ben ik vaak ook (stiekem ;-) ) wanneer ik weer iets zelf gemaakt heb. En hoe leuk is het om hetgeen waar de kinderen trots op ook echt een mooi plekje te geven?!

En…Maar…. Hoewel… Mits… Je wilt misschien niet overal in huis de kunstwerken hebben hangen? Je wilt ook gewoon een huis dat nog een beetje dat van jou is…?

Zorg dan voor een plek waar hun kunstwerken mogen hangen of liggen en maak duidelijk dat dat hun plek is. Zo had ik eerst een wand in de keuken waar ik met washi-tape lijsten had gemaakt en daarin wisselend hun kunstwerken ophing. Stond leuk en het was mooi geclusterd (en dus ook rustig).

Toen wij de woonkamer en keuken hebben geschilderd en alles van de muur moest, heb ik ook dit weggehaald. Meteen tijd voor iets anders, vond ik. Omdat de lengte van de wand ook een beetje te breken heb ik een groot prikbord gemaakt. Super handig en mooi. Én twee vliegen in een klap. Want de deksel van onze prullenbak maakte rare strepen op de muur; Nu komt hij tegen het kurk aan.

Weten hoe ik dit prikbord gemaakt heb en zelf aan de slag? Lees dat verder…

Benodigdheden:

• Kurk op rol met zelfklevende achterkant (bijv. www.kurk24.nl). Ik heb er een gekozen van 50 x250 cm. Zo paste hij (met een beetje extra ruimte) goed tussen de plint en het plafond.
• Een plank met dezelfde afmetingen (50x250), bijv MDF. Kies voor een goedkoper plaatmateriaal en niet te zwaar/dik. Je ziet het toch niet doordat je er overheen plakt.
• Verf. Schilder de randje van de plaat in de kleur van de muur; zo loopt hij er mooi in over. NB. Ik had nog een plank staan; Alleen deze was iets breder dan 50 cm. Ik heb er daarom voor gekozen om het stuk dat uitsteekt aan de zijkant een kleurtje te geven. Gebruik hiervoor een restje verf dat je nog hebt of gebruik een kleurtester.
• Schroeven, pluggen en een boormachine.

En nu?

• Laat je kurk uitliggen. Kurk op rol moet 24 uur plat liggen voordat je hem opplakt.
• Zaag (of laat zagen) je plank op maat.
• Schilder de randjes en evt een extra stukje (zie foto) en laat drogen. Doe dit zo nodig nog een keer. Vooral bij MDF kan het nodig zijn de randje 2 of 3 keer te schilderen. Dit materiaal zuigt nogal.
• Plak de kurk op de plaat.
• Meet op en teken af op de muur en het prikbord waar de gaatjes moeten komen. Boor de gaatjes en hang je prikbord op. Als hij erg groot is, kan het handig zijn dit even met z’n tweeën te doen.
• En klaar is je prikbord! Veel plezier met maken en geniet van alles kunstwerken. Kaartjes, foto’s of welke items te ook gaat ophangen.

En, al zin gekregen om zelf aan de slag te gaan? Deel je mening, reactie of resultaat hier