Skip to main content

TIPS | Top 5 van must-haves voor je interieur!

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends op gebied van wonen en interieur. Kleuren veranderen, stijlen veranderen, trends van vroeger komen terug of bepaalde materialen zijn hip. En toch zijn er een aantal items (accessoires) voor in huis die onmisbaar zijn in elk interieur. Dit zijn de 5 must-haves voor elk interieur!

1. Een mooi plaid. Kies voor een kwalitatief goed en mooi kleed. Deze gaat extra lang mee. Kies voor een neutrale kleur als je wel graag met trends mee gaat.. oh en doe dat ook als je niet met trends mee gaat ;-) Kies voor kleur als je juist een statement wilt maken. Een plaid maakt het interieur echt af en kleur helpt daarbij. Dus wees niet bang om wél voor kleur te kiezen; trend-kleur of geen trend-kleur, kies wat jij mooi vindt. De plaids van Klippan zijn kwalitatief goed, hebben een leuke prijs en zijn van 100% lamswol (of gecombineerd met andere wol-soorten).

2. (een) Plant(en). Planten geven direct sfeer aan een ruimte. Ben je niet goed in het verzorgen ervan? Kies dan voor een plant die weinig onderhoud vergt of ga zelfs voor nep. Als je voor nep gaat, investeer dan in een goede nep! Het kost wat, maar je hebt er heel lang plezier van. Je hebt wel niet de voordelen (geur, zuurstof) van een echte plant, maar wel de sfeer. En ga voor groot. Daarmee wil ik niet zeggen dat je direct een boom in huis moet halen (mag natuurlijk wel ;-) ), maar maak een groots gebaar. Een grote plant doet meer voor je ruimte dan 1 of 2 kleine plantjes. Wil je geen grote plant, kies dan voor 2 of 3 iets kleinere en groepeer deze.

3. Een vloerkleed. Met een vloerkleed breng je niet alleen warmte in een ruimte, je kunt er ook ruimtes of functies mee afbakenen. Door bijvoorbeeld de bank en eventuele stoel(tjes) met de voorkant óp het vloerkleed te zetten, creëer je echt een zithoek. Wanneer je de bank er niet op zou zetten, vormt het minder (geen) een geheel. Een vloerkleed onder de eettafel, een vloerkleed op je werkplek of een vloerkleed in je relaxhoek... Een vloerkleed kadert en dat is heel prettig in een interieur.

4. Goede opbergers. Wanneer je geen goede of voldoende opbergmogelijkheden hebt, kun je simpelweg niet goed opruimen en ontstaat er chaos. Zorg voor grote, kleine, open en gesloten opbergers. Sommige items wil je opruimen, maar wel in het zicht houden (zoals mooi service), andere spullen wil je het liefst niet meer zien. Deze berg je op in een kast, kist, dichte mand of opbergzak.

5. Persoonlijke items. Foto’s, DIY’s, spullen met een verhaal, erfstukken, enz. Een interieur kan nog zo mooi zijn, maar als het geen persoonlijke spullen heeft, kan het nooit een thuis worden. Heb je geen erfstukken of spullen met een verhaal? Maak dan je eigen spullen met een verhaal: Hang of zet foto’s neer, maak een mooi ‘kunstwerk’ voor aan de muur en zoek je accessoires met zorg uit. Kies liever voor een item dat iets duurder is en waar je voor moet sparen (je verhaal) dan dat je gewoon maar wat accessoires koopt bij een goedkope woonwinkel waar je eigenlijk niet echt blij mee bent (of in ieder geval niet lang).