Skip to main content

INSPIRATIE | Stoere jongenskamer in Jungle-stijl

Ken je dat, dat je begint aan project A en dat je dan uitkomt bij B of C?

Zoonlief had ondertussen zoveel LEGO verzameld (zijn grote neef deed zijn verzameling weg) dat hij op zijn kamer eigenlijk geen plek had om het neer te zetten. Super leuk natuurlijk, maar als je niet fatsoenlijk kunt bouwen én spelen is dat ook jammer. En omdat hij bijna jarig was, bedacht ik mij dat ik dan wel een bureau kon maken voor zijn verjaardag. Eenmaal bezig met tekeningen, bedacht ik mij dat ik dan net zo goed meteen zijn kamer een kleine make-over kon geven. Tja, zo gaat dat als je moeder stylist is én graag producten ontwerpt en maakt...

Ondertussen wist zoonlief natuurlijk niets van mijn plannen, want het moest een verrassing zijn. In de loop van de tijd wel af en toe wat dingen gepeild, zoals bepaalde types behang en kleuren; allemaal onder een andere noemer natuurlijk ;-) Tja, en dan... hoe plan je een make-over zonder dat zoonlief dat weet terwijl hij er gewoon moet slapen?! Ik dacht dat ik dat goed uitgedacht had, maar dat bleek toch even ietsje anders te lopen, haha. Het bureau had ik in de weken voor zijn verjaardag samen met mijn vader in elkaar gezet "Oh dat is voor mama's werk". Ondertussen knipogend naar dochterlief, want die had het wel door. "Mama, dat zei je bij mij ook". Haha. Dus vanaf toen werd er telkens geknipoogd als ik een 'klein leugentje om bestwil' vertelde. Drie dagen voor zijn verjaardag ging hij logeren bij zijn zus. Dat accepteerde hij nog. Maar toen ik zei dat hij even niet op zijn kamer mocht komen, omdat ik iets aan het doen was op zijn kamer voor zijn verjaardag... tja toen werd het lastig (ahum). Ik heb maar verteld wat ik ging doen; schilderen en behangen. Maar het was een verrassing, dus hij mocht niet kijken. Dat was oke.

Zijn muur ging van donker blauw naar donker groen en ik ging voor het eerst in mijn leven behangen. Gelukkig had ik een beetje hulp. En voor een eerste keer ziet het er best mooi uit. Zoonlief is gek van dieren en mama van planten. Hoe cool is het dan om een echte jungle kamer te hebben?! Op de muur zit het Monstera-behang van Kek Amsterdam en een mooie warme groen. De stoel is weer in een andere groentint geschilderd. In de Jungle heb je immers ook meerdere kleuren groen en het spreekt veel meer wanneer je kiest voor verschillende kleurtinten.

Kleur muur: IG PS-1161 van Karwei
Kleur stoel: (kan het kleurstaaltje niet meer vinden; ik ga op zoek en vul dit later aan) Behang: Monstera-behang Kek Amsterdam (te bestellen via StudioMPeet)
Bed: StudioMPeet
Bureau: zelfgemaakt
Dierenkoppen: Doing Goods
Monsterablad: Action, placemat van vilt
Dekbedovertrek: Hema
Vloerkleed luipaard: Kruitvat (april 2019)/br > Kussen luipaard: Action
Kussen berg: StudioMPeet
Kussen halve maan blauw-grijs: StudioMPeet
Niet op de foto: Zwart boomstam nachtkastje en koperen lampenconstructie (op het moment van plaatsing nog niet af)

Omdat zijn kamer niet heel groot is en er wel een super groot bureau in staat, hebben we zijn bed verhoogd en er lades onder gemaakt, zodat de kast weg kan. Het leuke is dat ook al is zijn bureau super groot, zijn kamer lijkt er niet kleiner door, maar juist groter. Dit komt doordat je de hoogte in gaat ipv alleen spullen op de grond zet. Dus wanneer je zelf ook een kleine kamer hebt, gebruik de hoogte en zet niet alles op de grond; De kamer voelt direct ruimer.

Deze kamer is nu bijna af; Alleen de bureau-hanglampen en de raambekleding staan nu nog op de planning. De gordijnen zijn veel te groot en wijd, waardoor ze gewoon in de weg hangen. Maar er hangt wat. De materialen voor een gave lampenconstructie boven zijn bureau zijn al in huis, nu nog maken ;-)

Ook zin om zelf aan de slag te gaan? Maar kun je wel een beetje hulp gebruiken? Ik denk en kijk graag met je mee!

Voor meer tips & tricks schrijf je in voor nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte als er een nieuw blog online is!