Skip to main content

INSPIRATIE | Party-time – Het leukste kinderfeestje voor meisjes van 8

‘Tropical-party’

Altijd al heb ik het leuk gevonden om feestjes te geven en deze dan ook tot in de puntjes voor te bereiden. Lekker op tijd beginnen (lees: 4 maanden van te voren al nadenken over een thema en ‘alvast rondkijken voor versieringen’ ;-) en gewoon lekker plannen en organiseren. Of de kinderen dit nodig vinden… nou ‘niet per se’... Of de kinderen dit leuk vinden ‘Ja zeker’!

Geïnspireerd door een feestje van mij vroeger (thema Hawaii) en de interesse van dochterlief voor vrolijk / flamingo / zomers en mijn fascinatie voor groen / planten (ja sorry, toch ook een beetje eigen inbreng) werd het een heuse ‘Tropical-party’.

Misschien ben ik erg, maar ik vind het gewoon heel leuk.. ik ga echt ruim van te voren op zoek naar leuke versieringen. Niet overdreven veel en duur, maar wel passend bij het thema. Onderaan zal ik een productlijst plaatsen zodat je zelf een tropisch feest kunt geven (en er verder niet meer over na hoeft te denken)… Nu ik het zo opschrijf, lijkt het toch nog best veel (oeps), maar zo oogt het niet.

Na de versieringen komt natuurlijk de inhoud van het kinderfeestje. Wij beginnen standaard met het versieren van een plak cake. Dat blijven ze leuk vinden, want ze mogen er zoveel op doen als ze willen. De enige voorwaarde is dat ze zich niet misselijk eten. Dus kom maar op met die slagroom en spikkels! Ik ken nog geen kinderen die dit niet leuk en lekker vinden, dus altijd goed.

Cake versieren
Slippers versieren
Hoela-rokje van crêpepapier
Dansen op tropische Hawaii-muziek
Kokosnoot bowlen
Spelen
Eten

Daarna gingen we aan de slag met het pimpen van slippers, want bij een tropisch feest horen slippers, toch!? Ik had de gaatjes vooraf in de slippers gemaakt zodat de meiden direct aan de slag konden. Note to myzelf: Maak ook alvast de visdraad vast zodat ze daadwerkelijk direct aan de slag kunnen. Deze activiteit kostte echter wat meer tijd dan gepland, maar dat maakte niet uit want de meiden waren erg enthousiast. Maar houd rekening met +/- 75 minuten. Waarschijnlijk is dit wel leeftijdsafhankelijk.

Maar hierdoor kwam het maken van het rokje en het dansen te vervallen. Het is ook leuk om de muziek tijdens het maken van de slippers aan te zetten.

Heb jij wel eens geprobeerd om te bowlen met een kokosnoot? Nou, wij niet. Dus dat wilden we wel eens proberen. We hebben 10 gebruikte waterflesjes gevuld met water en deze buiten neergezet. Probeer wel 2 zo rond mogelijke kokosnoten uit te zoeken in de winkel; Dit gooit makkelijker. Het is toch leuker wanneer ze daadwerkelijk ook de flesjes kunnen raken ;-) Ga ook niet te ver weg staan om te gooien; Het gooit echt wel anders dan een echte bowlingbal! Je kunt hier echt een wedstrijdje van maken, maar je kunt het ook gewoon wat vrijer houden (wat wij hebben gedaan). Wie het leuk vond, mocht vaker gooien; Wie gewoon wilde spelen, ging spelen. Uiteindelijk belanden ze allemaal in de speeltuin.

Als afsluiter hebben we ‘tapas’ gegeten. Gewoon wat komkommer, tomaatjes, paprika, aardbeien, kaas, worst, stukjes pizza en poffertje. Kiezen is altijd fijn en lekker. Je kunt dit natuurlijk ook nog meer in het thema laten passen door echt tropische dingen te maken…

Heb jij nou wel wat meer tijd (over), maak dan voor het dansen hoela-rokjes van crêpepapier. Hoe? Heel simpel: Meet de lengte van het te maken rokje en knip het crêpepapier op maat. Houdt ongeveer 7 cm aan de bovenkant vrij en knip de rest van het rokje (van onderaf) in strookjes. Maak daarna de uiteinden aan elkaar. Zo krijg je een zwierig rokje. Je kunt ook stroken knippen en deze vast maken aan een strook papier. Zo is de bovenkant wat steviger.

Ook zin in een tropisch feest(je)? Hieronder onze productlijst:

- Ballonnen in de kleuren donkergroen, lichtgroen, fuchsiaroze en lichtroze (Hiepp)
- Slingers (zelfgemaakt)
- Tafelkleed met tropisch bladeren (Hema)
- Confetti (voor op het tafelkleed en onder het tafelzeil)
- Cactus limonadetap
- Papieren bordjes (tropisch: Action juni 2019)
- Papieren bekertjes (tropisch: Action juni 2019)
- Rietjes (uit eigen webshop)
- Houten bestek (Action)
- Flamingo-ballon (Hema?)
- Cijferballon in het goudroze(Action)
- X-aantal dezelfde tropische slippers (Action juni 2019)
- Visdraad
- Kraaltjes (had ik al, maar volop verkrijgbaar bij oa Action)
- Kokosnoten (supermarkt)
- Lege flesjes (10)
- Crêpepapier / schaar / nietapparaat

Schooltraktatie: ijshoorntjes gedipt in chocolade en spikkels, gevuld met zomerfruit / mini stroopwafeltje en een mooi prikkertje.