Help, hoe kies ik de juiste kleur? 6 Tips om de juiste kleur te kiezen!

Vind jij het ook zo moeilijk om de juiste kleuren te kiezen voor je interieur? En kies je daarom maar niets? Met als gevolg dat je al jaren een wit interieur hebt en eigenlijk toch een beetje sfeer mist…

Jammer!

Bij kleur in huis hoef je echt niet meteen te denken aan felle en/of veel kleur. Soms is een net-geen-wit al voldoende. De een houdt nou eenmaal van zachte kleuren en de ander van felle kleuren. Het gaat erom dat jij je thuis voelt in jouw huis en als dat niet zo is, dan is dat erg jammer. Je fijn voelen in je eigen huis is eigenlijk gewoon een voorwaarde om verder ook lekker in je vel te zitten. Je huis is jouw basis. Dit is iets wat ik ook echt zelf ervaren heb. Toen ik jaren geleden bij mijn vriend introk, had zijn huis een kleurenpalet waar ik niet heel blij van werd. Ik heb mij in dat huis ook nooit helemaal thuis gevoeld. Toen wij gingen verhuizen en ik het kleurenplan voor dit huis maakte, werd het pas ons huis; want toen pas voelde dat zo. Kleuren en sfeer zijn echt heel belangrijk. Én heel persoonlijk!

Hoe zorg je er nou voor dat je de juiste kleur kiest?

1. Zoek plaatjes/foto’s/beelden van sferen waar jij je fijn bij voelt.
2. Kijk welke kleuren hierin naar voren komen.
3. Kijk ook eens bij anderen en ervaar wat je prettig vindt; Voel jij je fijn bij koele (groen/blauw) kleuren of bij warme (rood, geel, oranje) tinten? Weet dat van elke kleur zowel een warme als een koude tint beschikbaar is, dus er is altijd een kleur voor jou.
4. Ga naar de bouwmarkt en haal kleurstaaltjes. Je moet de kleur immers ook echt in jouw huis zien. Én op verschillende momenten…
5. Ga trechteren. Dat wil zeggen: leg alle kleuren die je aanspreken bij elkaar en streep telkens een kleur af. Zo blijft er één kleur over. Dit wordt jouw uitgangspunt.
6. Zoek hier omheen kleuren om je kleurenpalet compleet te maken.

En kom je er zo toch niet uit? Bel of mail me gewoon. Ik kom graag bij je langs voor een uitgebreid kleuradvies waar alle kleuren passen bij jouw wensen en bij elkaar, zodat die sfeer ontstaat waar jij naar op zoek bent.

Door gebruik te maken van deze website of door te klikken op "Ik ga akkoord", geef je toestemming voor het plaatsen van cookies door deze website.