Skip to main content

INSPIRATIE | De perfecte keuken!?

Bestaat die? Vast! Misschien is jouw perfecte keuken niet die van je beste vriendin of die van je vader, maar als hij voor jou perfect is, is het goed. Maar je hebt perfect en je hebt perfect voor jouw huis.

Ik woon ondertussen al wat jaartjes in ons huidige huis en vanaf het begin heb ik de keuken en de vloer als ‘niet zo mooi’ ervaren ;-) Maar goed, toentertijd moesten we kiezen wat perse moest en kon in het tijdsbestek dat we hadden… Jaren later en ook vele projecten later, krijg ik steeds meer de neiging om nu echt wat aan de vloer en de keuken te doen. Manlief heeft een wens van zijn lijstje kunnen schrappen en nu ben ik aan de beurt (vind ik ;-) )

Net noemde ik al even: ‘ je hebt perfect en je hebt perfect voor jouw huis. Wij hebben helaas niet zo’n super grote keuken, dus ik kan dromen over een keuken met kookeiland (en dus een vereiste uitbouw), maar dat is niet reëel. Niet voor mij, en waarschijnlijk voor velen van jullie niet. Gewoon omdat uitbouwen niet op de planning staat en we nog meer wensen op ons lijstje hebben.

Maar even terug… Het wordt dus ‘perfect voor ons huis’. Ik neem je mee in mijn proces voor de perfecte keuken voor ons huis. Het gekke is, dat ontwerpen voor jezelf aan de ene kant makkelijker is dan ontwerpen voor klanten, maar aan de andere kant ook veel lastiger. Je weet wat er allemaal mogelijk is (en wat je wilt!) en heb je eenmaal een keuze gemaakt, dan kom je soms nog weer wat gaafs tegen.

In mijn, nou ja ons, geval doe ik al het voorwerk; Dat houdt in dat ik de tekeningen maak (logisch; manlief is daar niet zo goed in ;-) ), uitzoek welke afmetingen, welke materialen, welke specifieke-keuken-eisen ik perse mee moet nemen, en waar ik mijn keuken het best en goedkoopst kan laten maken.

Stap 1 heb ik al(lang) doorlopen; onze wensen zijn vertaald naar een voor onze keuken, zo ideaal mogelijke indeling.

Stap 2 was het bepalen van het materiaal en sfeer. Ook niet zo heel moeilijk, want dat had ik al heel lang voor ogen. Toch kwam daar echter een moeilijkheid om de hoek kijken… want ik wil niet alleen een eiken houten keuken.. ik wil ook graag een eiken vloer. Hartstikke leuk natuurlijk, maar zoveel hout is niet altijd mooi. Dus daar moest een oplossing voor komen.

En toen kwam ik bij stap 3. Hoe zorg ik er nog voor dat al mijn wensen en alle functionaliteit én mijn houtwens samengevoegd worden? De oplossing voor het ‘hout-probleem’ heb ik denk ik gevonden, maar die houd ik nog even voor mij. De andere puntjes ben ik nu aan het verwerken in nieuwe tekeningen. Wordt vervolgd!

Maar kun jij nou ondertussen ook wel wat hulp gebruiken bij de indeling, de juiste sfeer of de mooiste materialen voor jouw perfecte keuken (of welke ruimte in huis dan ook), neem gewoon even contact op. Ik denk graag met je mee.