Skip to main content

INSPIRATIE | Vtwonen beurs 2019 – door de ogen van StudioMPeet

Niet geweest dit jaar? Geen probleem, ik wel. En ik heb een paar foto’s gemaakt, zodat je toch even mee kunt kijken, al is het dan wel door mijn ogen.

Je ziet natuurlijk vooral dát wat jou aanspreekt… qua kleur, materiaal en styling. Dit jaar ging ik zowel zakelijk als privé. Dat wil zeggen dat ik natuurlijk ging omdat ik het heerlijk vind om rond te struinen en te kijken wat zij presenteren als dé trends en om te kijken of ik nog nieuwe en/of vernieuwende dingen zie. En daarnaast ging ik ook voor mezelf; Ik ben bezig met plannen voor een nieuwe vloer en een nieuwe keuken.

Wat mijn opviel qua kleur, materiaal en styling is met name de natuurlijke kleuren en materialen. Er waren veel bruin/roodbruin/roze-tinten te zien (ik houd ervan! ;-) ) en ook veel groen, zowel qua planten (the Green House van Vtwonen) als kleur. De Flexa-kleur van het jaar is immers ook groen (Tranquil Dawn?). Wat ik ook opvallend vond wat zowel het ton-sur-ton gebruik van kleuren als juist het gebruik van licht-donker. Flexa had sowieso een mooie, kleurrijke en inspirerende stand...

En dan te bedenken dat dit mini-stijlkamers zijn... van ongeveer 50x50cm... hoe tof gemaakt!

Een van dé trends van dit moment is ‘droogbloemen’. Mooie grote bloemen in mooie bruintinten met een sprankje kleur. In het Basic-huis van Vtwonen had Judith Slagter onderstaande droogbloemen verwerkt.

Ben je wel geweest en heb je die zwarte keuken van Vtwonen gezien (zie hieronder)? Gaaf! Heel mooi, maar niet voor bij ons en wellicht ook niet voor bij jou. Wij hebben niet zo’n hele grote keuken en een geheel zwarte keuken zou de ruimte nog kleiner maken. Maar heb jij wel de ruimte… ik zeg ‘Doen’ ;-). In de stand was de keuken gestyled met nog meer donkere kleuren (donkere groen op de wand, zwarte wand, zwarte accessoires). Heel mooi natuurlijk, maar je kunt zo’n zwarte keuken natuurlijk ook een stuk lichter maken door gebruik te maken van lichte kleuren op de wand, lichte accessoires gecombineerd met mooie houten items. Zo creëer je een heel andere (en lichtere keuken) en is deze keuken makkelijker te gebruiken in verschillende keukens. Maar voor bij ons is hij dan nog te donker..

En, heb je een beetje een goede indruk van de beurs? Volgend jaar toch maar zelf of gewoon weer lekker meekijken via verschillende interieurblogs?