Skip to main content

TIPS | Hét belangrijkste in je interieur...

Persoonlijkheid is hét belangrijkste in je interieur. Hoe zorg je voor persoonlijkheid in je interieur? Best lastig soms.. Nu de feestdagen achter de rug zijn en het nieuwe jaar alweer twee weken oud is, heb je misschien wel zin om aan de slag te gaan in huis… misschien ook niet…

Ik vind persoonlijkheid in een interieur het belangrijkste in huis; dat maakt het huis een thuis en vertelt heel veel over de bewoners. Dat maakt jouw huis jóuw huis en zorgt ervoor dat jij je thuis voelt.

Hoe zorg je dat jouw/jullie persoonlijkheid in je huis te zien is? Wat maakt jouw huis, jouw huis?

Ik zal ons huis als voorbeeld nemen… Ons huis is ons huis door meerdere factoren: de indeling, materialen, kleuren, planten (veel planten), foto’s en DIY. Hoewel ik degene ben die gaat over de inrichting, weet ik dat ons huis ook ons huis is en niet alleen mijn huis. Grote aankopen of beslissingen maken we samen. Ik heb een vriendin die ook alleen een kast of bank kocht; Dat zou ik niet doen, juist omdat ik wil dat mijn man zich ook thuis voelt in ons huis. Ik doe vaak wel enig voorwerk en kan enigszins sturen ;-), maar beslissen doen we samen. Hoe gaat dat bij jou?

Indeling - Wanneer je nadenkt over de indeling bepaal je eigenlijk heel veel. Bij de interieuradviezen die ik geef of -ontwerpen die ik maak, maak ik ook geen standaard indeling, maar kijk ik naar het gezin dat er woont: wat vinden zij belangrijk. Zo vinden wij het heerlijk om ’s avonds samen op de bank een filmpje te kijken, daarom hebben wij dan ook een fijne hangbank. Heerlijk voor ons; iets minder voor de visite ;-)

Materiaal - Ik houd van natuurlijke materialen. Niet alleen omdat ik het mooier vindt, ook omdat het over het algemeen langer meegaat en dus duurzamer is. Wij kopen liever iets minder vaak iets nieuws, maar wel van goede kwaliteit, dan dat we heel vaak wisselen. Maar dat is natuurlijk voor iedereen anders.

Kleuren - Kleuren zijn erg persoonlijk en de voorkeur voor een bepaalde kleur kan natuurlijk ook wisselen gedurende een bepaalde tijd. Daarom is het soms best fijn om eens een andere kleur op de muur te doen of om te wisselen van accessoires. Soms heb je zin in een donkere kleur, soms in een lichte; soms in een warme tint en soms in een koele…

Planten - Planten is wel echt mijn ding en manlief vindt het gelukkig goed. Ik houd ervan; al sinds ik heel klein ben. Planten horen bij mij en dus in mijn huis. Ik vind een huis zonder planten kaal en ongezellig. Maar hey, that’s me…

Foto’s – Een huis zonder foto’s is geen thuis. Foto’s laten zien wie er wonen. Ze maken een verbinding tussen verleden en heden. Hoe fijn is dat! Herinneringen die je samen hebt gemaakt (of juist die van jou alleen zijn) een plekje geven in je huis om zo nog vaker en makkelijker te herinneren zijn…

DIY – Ja, in een huis van een interieurstylist/ontwerper/maker kan DIY natuurlijk niet ontbreken. Zoveel ideeën.. die moeten gewoon een plekje krijgen. Een kleine opsomming van DIY-projecten in ons huis: opgeknapte meubels, de kinderbedden, een tv-meubel, de salontafel, de bureaus van de kinderen, het kantoor van manlief en mijn werkplek, schapjes, een prikbord, slingers.. en zo kan ik nog wel even doorgaan. Sommige projecten doe ik helemaal zelf, andere met mijn vader of mijn man. Maar niet alleen in een huis van een interieurstylist; ik denk dat DIY in elk interieur net dat extra’s geeft. En je hoeft natuurlijk niet meteen een heel groot project te doen. Begin eens met het opknappen van een klein krukje of zoiets..

Wat maakt jouw huis, jouw huis?

Meer blogs lezen? Op de hoogte blijven van de nieuwste blogs met inspiratie, tips & tricks? Meld je nu aan met de link hieronder.