Skip to main content

STYLING | 10 Musthaves voor een herfst-proof interieur

De herfst komt eraan en dus gaan we met z’n allen weer gezellig naar binnen. Buiten leven is heerlijk, maar binnen is het ook weer fijn. Of althans… dat moet het weer worden. Meer nog dan anders zorgt de herfst ervoor dat je huis ‘behaaglijk’ moet voelen. Je gaat immers van buiten-leven naar binnen-leven. Best een omschakeling. Dus maak het jezelf ‘behaaglijk’ en zorg dat jij je prettig voelt in jouw huis. Sommige items heb je wellicht al in huis, maar worden belangrijker in de koudere maanden, omdat echt bijdragen aan een fijne sfeer. Met deze musthaves ben jij klaar voor de herfst!

1. Een fijn warm plaid voor knusse avondjes op de bank. Een plaid is altijd een mooi (styling)product voor in huis, maar in de koudere maanden zul je hem ook echt vaker gebruiken. Misschien heb je nu zelfs niet genoeg aan 1 plaid, maar heb je er nog één nodig; gewoon omdat je de jouwe niet wilt delen...
2. Kussens voor op de bank. Waarschijnlijk heb je altijd wel één of meer kussens op de bank, maar je zult merken dat je in herfst nog meer behoefte krijgt om lekker tussen de kussen te kruipen. Dus vul lekker aan. Heb je al wel genoeg kussens, maar wil je nu een iets andere sfeer? Koop of maak dan een nieuwe hoes. Zo kun je vaker wisselen.
3. Kaarsen. Heel veel kaarsen ! Kaarsen geven net warm meer sfeer dan verlichting en is dus een hele fijne aanvulling in de maanden dat het wat eerder donker wordt.
4. Kaarsenstandaards. Om al die kaarsen in te doen natuurlijk ;-)
5. Een mooi vloerkleed. Voor mij is een vloerkleed altijd onmisbaar, maar in de herfst en winter nog meer. Een vloerkleed geeft niet alleen warme voeten; ze zorgt er ook voor dat het zitgedeelte wordt afgebakend en daardoor knusser voelt. En dat is net wat we in deze maanden willen.. Toch? Dat geld voor het zitgedeelte bij de bank, maar zeker ook voor kleine zithoekjes zoals op de foto.

6. Nieuwe wanddecoratie. Denk eens aan nieuwe posters voor in de lijsten van je artwall of een mooi wandkleed. Het is leuk om af en toe te wisselen. Wisselen kan per seizoen, maar kan natuurlijk ook vaker ;-) Net wanneer jij er zin in hebt. Zo ziet het er elke keer net wat anders uit.

7. Denk ook eens aan een beeld of bijzondere vaas… een eyecatcher op de kast of wandplank. Nu je meer binnen bent is het fijn om je te omringen met mooie spullen. Spullen waar jij blij van wordt.
8. Een nieuwe kleur op je muur. Een fijne warme tint. Dit kan een mooie warme wit-tint zijn, maar ook een fijne nude of groen. Eigenlijk maakt het niet uit en hoeft het niet perse een herfstkleur te zijn; Als het maar een kleur is waar jij je fijn bij voelt.
9. Sloffen. Oke, niet echt een interieur-item, maar volgens mij onmisbaar in de herfst en winter.. want joude voeten… brrrr
10. Oh en als laatste… Appeltaart met slagroom! Onmisbaar ;-)

Auteur - Marlies Peet
Hét gezicht achter StudioMPeet. Ik geef met heel veel liefde, passie en enthousiasme interieuradviezen en workshops en verkoop graag mooie interieuritems. Ik hou (stiekem heel veel) van chocola, gezelligheid met familie of vrienden, wintersport, een wijntje op zijn tijd en leuke mensen.

De nieuwste blogs gewoon in je inbox? En dus niets meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!