Skip to main content

INSPIRATIE | Kleur van het jaar 2021

Afgelopen maandag heeft Flexa haar kleur van het jaar 2021 bekend gemaakt. Elk jaar weer een 'spannend' moment. Sommigen speculeren van te voren al over welke kleur het gaat worden. Ik zelf ben altijd vooral benieuwd naar de bijbehorende kleurenpaletten. Ook benieuwd naar de nieuwe kleur van het jaar en bijbehorende kleurpaletten?


Foto: Flexa

Elk jaar bespreken de kleurexperts van Flexa en een team van internationale designers de nieuwste wereldwijde trends die ons dagelijks leven beïnvloeden. Vervolgens vertalen zij hun inzichten in één toonaangevende kleur die de sfeer van het moment weerspiegelt: 'een tint die impact heeft in huizen overal ter wereld'.

"De trendvoorspelling van dit jaar is dat we allemaal opnieuw bekijken wat er echt toe doet in ons leven. We maken de balans op en vinden een nieuwe, positieve weg vooruit door vertrouwen te hebben in onszelf, samen te werken, voort te bouwen op het verleden en plannen te maken voor de toekomst. Het vergt moed om verandering te omarmen en onze huizen bieden hierbij een solide, ondersteunende basis voor creativiteit".

De Flexa Kleur van het Jaar 2021 is Brave Ground™: een warme, natuurlijke neutrale kleur die zich goed laat combineren met andere kleuren. Flexa heeft 4 kleurenpaletten samengesteld waarbij Brave Ground het middelpunt is. Ik vind het altijd leuk om te kijken of er nog verrassende kleurencombinaties voorbij komen en/of kleurencombinaties die mij inspireren in één van mijn volgende projecten.

Welk kleurenpalet spreekt jou het meeste aan?

Trust

Timeless

Earth

Expressive

Wil je geen tips & tricks of inspiratie meer missen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang deze gewoon in je mailbox. Super handig!