Skip to main content

INSPIRATIE | Meer thuiswerken... Help!? Of toch niet...?

Denk jij 'Help!' als je aan (meer) thuiswerken denkt? Want we moeten met ons allen nog wel even thuiswerken. Maar zo erg hoeft dat niet te zijn… Ja tuurlijk, als je kinderen thuis zijn, werkt dat niet altijd even makkelijk… Of als de buurman denkt ‘Hé, we kunnen vandaag wel even lekker de kozijnen gaan schuren’. Tja dan denk je echt wel even ‘Help!’

Maar laten we eens naar de leuke kanten van thuiswerken kijken… Als je thuis werkt:
• Kun je later opstaan
• Af en toe even een klein klusje tussendoor doen
• Hoef je je ’s ochtends niet helemaal op de doffen; niemand die je ziet
• Kun je tussen de middag een heerlijke lunch maken én hoef je er de deur niet voor uit

Maar het allerleukste is dat je je eigen werkplek mag inrichten! Yay! Eindelijk een fijne én mooie werkplek. Een werkplek waar jij blij van wordt, geïnspireerd door raakt en gemotiveerd van wordt… Oh dat klinkt goed, niet!?

En omdat niet iedereen evenveel ruimte heeft om een aparte werkruimte te maken, heb ik hier een aantal mooie voorbeelden van verschillende soorten werkplekken:

Heb je veel plek of zelfs een aparte ruimte? Geef dan je bureau of werkplek ook de ruimte; Plaats hem van de muur af. Dit geeft een ruimtelijker gevoel. Heb je geen ruimte voor een tafel los in de ruimte, maar wel een hele wand 'over', plaats je bureau dan lekker in het midden, zodat je aan beide kanten ruimte over houdt. Heb je geen wand over, maar wel een stukje? Plaats hier dan een wandplank of tafelhoogte... Tada, je eigen werkplek. Dit kan zowel in de woonkamer als in de slaapkamer (of in een kast). Werk je in je slaapkamer? Zorg dan wel dat je je werk op kunt ruimen, zodat je 's avonds in een rustige opgeruimde kamer komt en je niet tegen je werk aan hoeft te kijken. Houd je van rust, houd dan je bureau of werkplek vrij van heel veel spullen. Heb jij juist spullen en/of inspiratie om je heen nodig? Lekker doen. Shop die accessoires en maak het die plek waar jij je fijn voelt en het best kunt werken!

En denk jij nu 'Oh tof, dat wil ik ook! Maar hoe ga ik dat in vredesnaam doen in mijn huis?' Of 'Hoe kan ik met kleuren verschillende 'ruimtes' maken?'. Klik op de button hieronder om meer te lezen over hoe ik je kan helpen door middel van een kleuradvies, brainstormsessie, basis-advies of op welke manier dan ook. Liever meteen even vrijblijvend je vragen voorleggen om te kijken welk advies het beste bij je past? Neem dan contact op!