Skip to main content

INSPIRATIE | Dé kersttrends van 2020

Ieder jaar in september begin ik langzaam op standje Kerst te komen. Ik hou heel erg van deze periode en de Kerst zelf. De gezelligheid, de kerstboom, de cadeautjes, de lichtjes en op een of andere manier lijkt het of de mensen ook anders zijn… vrolijker. En hoewel Kerst bij ons vol zit met tradities en ik dus eigenlijk al weet (in grote lijnen) hoe de Kerst er uit gaat zien, denk ik toch vast na over welke cadeaus ik kan geven of kan vragen, of ik nog kleding ga maken voor de kinderen of dat ik dit jaar toch wat koop (of niet) en natuurlijk over de kerstversiering…

Hoewel ik vaak ‘pas’ in september langzaam over Kerst na begin te denken doen de bedenkers en makers van de kersttrends dat natuurlijk al veel eerder. Nog voor Kerst begonnen is, zijn zij al bezig met de trends van het jaar erop. De grootste (zakelijke) kerstbeurs vindt vaak plaats net na Kerst en dus kunnen mensen in januari alweer inspiratie opdoen voor het komende jaar. En deze trends zien we dan weer terug in alle winkels...

Dit jaar zijn er bij Intratuin 4 trends te onderscheiden:

DARK ISLAND

Wauw! Wat een warme, sfeervolle stijl is Dark Island. Bij deze stijl staan groene tinten centraal die zijn aangevuld met oranje, blauw en lime. Denk aan mooie schalen met mos, aan de muur hangende boeketten, kerstballen met velours en op tafel servies van zwart aardewerk.

  • - 1 -

  • - 2 -

Deze producten passen perfect bij deze trend:

EARTHY TONES

Dit thema is dit jaar mijn favoriet. Basic, met warme tinten en pure materialen. Bij deze natuurlijke stijl draait om puur natuur en aandacht voor de aarde. Denk aan keramiek, terracotta, papieren kerstballen, mooie vazen en een fijne basic kerstboom. De vazen stijl je af met droogbloemen, katoentakken of dennentakken.

  • - 1 -

  • - 2 -

Deze producten passen perfect bij deze trend:

HIGHWAY MOTEL

Deze stijl is lekker uitgesproken. Een mix van warme kleuren, duurzame en tijdloze materialen en geometrische vormen. Denk hierbij aan glazen glazen kerstballen met gouden glitters, fluweel en roze pailletten. Leef je lekker uit met deze stijl!

  • - 1 -

  • - 2 -

Deze producten passen perfect bij deze trend:

SNOWY XMAS

Snowy Xmas is een meer authentieke stijl met wit, rood en blauw. Een beetje de kerst van vroeger… gezellig samen, bij het vuur met een lekker glas glühwein of warme chocolademelk met slagroom. Bij deze stijl horen sneeuwvlokachtige ballen, stolpen, sneeuwbollen en houten kersthangers.

  • - 1 -

  • - 2 -

Deze producten passen perfect bij deze trend:

Bron alle sfeerfoto's: Intratuin