Skip to main content

INSPIRATIE | Een kijkje in de Masterclasses van het online event van Interiorprofessionalplaza

Afgelopen week schreef ik al op social media dat ik mij helemaal ging onderdompelen in alle masterclasses van verschillende en ook zeer diverse experts op verschillende gebieden. Allemaal hadden ze op een of andere manier een raakvlak met interieur. De een vertelde over zijn of haar ervaringen, de ander gaf inzicht in hoe je betere foto’s kunt maken, waar je rekening mee moet houden als je beeld van anderen gebruikt of welke trends er gaande zijn. Een klein inkijkje...

ALTIJD BIJLEREN

Ik vind het heerlijk om telkens nieuwe dingen bij te leren of inspiratie op te doen. Je kunt altijd wel iets gebruiken in je adviezen of ten aanzien van de ontwikkeling van je bedrijf. Ik moet zeggen dat ik, ondanks dat ik nog niet alle masterclasses heb gevolgd, al een behoorlijke to-do list heb opgebouwd (oef!). Nu deze to-do list eerst maar eens opdelen in ‘echt-to-do’ en ‘wish-list’. Want sommige dingen zou ik nog wel eens willen toepassen, maar zijn misschien op dit moment niet het belangrijkste. En dit is precies wat ondernemen soms ook zo lastig maakt (althans, dat vind ik)… prioriteiten stellen, focus en doen. Er is zo veel dat ik zou willen (wellicht is dat herkenbaar? ;-)).

Om jullie een klein inkijkje te geven in wat ik heb gezien en gehoord...

TRENDS

Ieder jaar of zelfs twee keer per jaar ga ik naar een trendlezing van Jan Agelink (Jan Trendman). Meestal is dat tijdens de interieurbeurs Show Up, maar omdat dat nu helaas niet kan, volg is dat online. Jan gaf ook tijdens deze week inzicht in de ontwikkeling in de wereld en daarmee ook op interieur (én fashion). Maar niet alleen Jan, ook Christine Boland gaf (overeenkomstige) trends weer. Zo fijn om te horen en zoooo leuk om te zien. De belangrijkste punten die beide trendwatchers lieten zien, waren het gebruik van planten in en om huis (en werk). Binnen en buiten worden nog meer met elkaar verweven. De natuur krijgt een nog grotere rol. Mensen hebben behoefte aan groen, buiten zijn, rust , een fijne omgeving.. Iets waar ik mij helemaal in kan vinden. Ik ben van mening dat planten altijd een toegevoegde waarde hebben voor je interieur, maar indirect ook voor jezelf. Dus ik ben blij met deze trend, dat snap je!

NATUURLIJKE MATERIALEN

In het verlengde hiervan zie je nu al, en dat wordt alleen maar meer, veel natuurlijke materialen. Maar ook hergebruik en multifunctioneel (modulair) komt steeds meer terug. Doordat we met ons allen veel meer thuis zijn, moeten onze huis (multi)functioneel cq. flexibel ingericht worden en tegelijkertijd wil je prettig voelen in jouw ruimte/interieur. Daarom zijn zachte materialen en ronde vormen ook zo belangrijk.

PASTELS

Wat verder ook steeds meer te zien zal zijn, zijn pastels, maar dan niet zoals we ze nu kennen maar met gave licht effecten. En ook experimenteren met materialen en vormen zullen we steeds meer terug zien. Nu zijn dit natuurlijk trends en je hoeft trends niet mooi te vinden of toe te passen in je huis; Het geeft wel goed aan waar mensen in grote lijnen behoefte aan hebben en wat we steeds meer gaan zien om ons heen. Dus ik raak hier wel geïnspireerd door… En jij? Wat vind jij van deze of trends in het algemeen?